ღ Memories to Remember ღ: Di Pagi Raya

Saturday, October 2, 2010

Di Pagi Raya

Hari raya pertama d kampung terchenta. Orang dah lama update cerita raya. Aku baru nak update... Malas nak update pon yer gak sebab terlalu banyak gambar aksi2 terlampau :P Jadik banyak nak kena tapis... Hihi!


Ni menu kitaorang di hari raya pertama, Laksa Johor. Ko tengok belacan tu satu mangkuk nkooo. Rompong la hidung orang kampung gini. Akekekeke! Laksa Johor ni kompem la aku yang wat kan. Snif snif kembang idong jap! Sehari sebelum raya dah kol MIL sibuk tanya resipi. Miahahahahaha!


Ketupat ada... nasik impit ada, kuah kacang ada, serunding ada. Macam2 adaaaaaaaa...


Aku wat Karamel lapis coklat Kak Liza dan kek slice cheese Kak ros. Kek coklat tu disponsor oleh nenek sedara... cuma letak topping coklat resipi Kak yani. Mekaseh tuan empunya resipi...



Ketupat, King aku masak...



Rendang daging aku masakkk... 1st time aku wat rendang daging MIL aku ni. 1st time wat pon, skali wat 4 kilo nkoo! Dasat tak hakuu?? Akekekekke! Perasan!



Biskut raya import dari Johor (aku) dan Penang (Kak Ngah aku)


Sesi mewarna di pagi raya.. Akekekekeke! Tadak keje jek dua orang adik aku ni.



Jemputtt makan.... Kak Ngah aku berbaju merah dan sebelah tu mak aku.


Tak yah la carik aku lam gambar ni, jurukamera mana ada gambar :P Makcik2 aku, Kakak aku dan sepupu sepapat aku...



Salam2 sambil mintak angpo... Fokus kat blakang la pulakk! Hihi!


Wat sepupu kembar yang menyambut hari jadik ari ni (1 oktober).... Hepi besdayyyyy!! Poton kek jan lupa daku yang jauh ni. Muehehehehe!


Tolak kereta di pagi raya. Kikikiki!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 5:04 PM
9 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter