ღ Memories to Remember ღ: Last Day

Thursday, April 8, 2010

Last Day

Kemuncak cerita... Kikikiki! Hari Isnin last kat KL. King aku terpaksa mewakilkan member king tuk settlekan uruskan. Kitaorang terpaksa gak balik hari Isnin walaupon king aku leh bagik peluang sehari lagik kalo nak stay tapi paler aku ingat cop jempol yang masih dalam que tu. Huhuhuhu!

Last day macam biasa la, brekpes free dulu kat hotel walaupon menu sama ajek. Kenyang untuk sesi pertama. Pas brekpas terus Ikea carik barang yang penting untuk dibeli. Tadak la borong banyak sebab nek train. Tak koser aku nak angkat bagai. Next time gi KL nek keta, baru aku borong sakan. Kakakakaka! *kuar tanduk setan

Last day, baru aku teringat nak makan Meatball Ikea. Bila dah nampak banyak restoran sedap² dah tak ingat restoran lam list. Hihi! Lepas jek beli barang kat Ikea terus gi kedai makan situ. Memang ramai giler orang. Time keja pon ramai... Ehh! Tak keja ker dorang ni?


Menu yang memang popular kat Ikea... Aku order sepolo ketol. Tamak gilerrr!! Memang sedapppp!!


Dengan kek Daim yang marbeles....

Kenyang untuk sesi kedua... Hehehe! Lepas tu kitaorang ke KL Sentral beli tiket ketapi. Kali ni king aku dapat katil atas ajek sebab katil bawah suma dah tadak... Atas pon atas la... Jan jatuh tergolek udahhh.

Oleh sebab masih awal lagik nak bertolak. Kitaorang lepak kat Sooka Sentral yang tak jauh dari KL Sentral. Lepak kat satu restoran baru bawah secret recipe... Baru ker?? Agaknya kot...


Restoran Zen by Secret Recipe....


Aku order air Fresh Orange + Apple + Carrot. Kat depan tu Latte... Member king punya..


Melantak lagik yerrr... Kakakakaka! Roasted Lamb Salad. Rasa? Macam salad biasa jek dan daging kamben tu aku rasa macam satay kamben.


Hahhh kek ni wat aku teringat². Sangat sedapppp! Nama kek ni kalo tak silap aku Dark Chocolate Cherries. Kalo salah sila betulkan.. hehehehe! Banyak lagik kek yang menarik perhatian tapi takkan aku nak melantak suma kan. Hiskkk! Tu dah perot gajah...

Sesambil makan tu tunggu kembar aku yang semalam tak jadik jumpa. Lama gak la nunggu dia ni. Nyaris tak sesat nko carik Sooka Sentral... Kakakakakaka! Aku nak crita ni pon panjang sangat jadik aku cut ja la. Sampai jek depan aku terus dia cakap "Eh, tingginya nko... brapa inchi kasut nko pakai ni??" Ada ker patut soklan tu yang kuar?? Cuba ler cakap "Ehhh cuteee nyerrrr nkooo" Terperasan la aku kejab kan. Akekekekekkekekeke! Alaaa... Nko pendek cakap la pendek, lagik nak salahkan kasut orang. Cheh!!


Akhirnya dapat gak jumpa kembar siamang aku sorang ni. Korank rasa aku nampak kecit ker korank nampak kembar aku besar??? Kakakakaka! Ni ngah mengedik depan notbuk sampai king ngan member king pon bengang tengok muka kitaorang. Macam² rupa ada. Ni kes terlebeh keja...



Sepatutnya kembar aku tu blanja makan ni jek. Kek apa ntah ni... Tapi disebabkan kesilapan cashier Zen tu memandai kira suma termasuk menu kami. Hiskkk! Nak aku sekeh ajek paler cashier tu. Kira ari tu kembar aku la blanja makan... Mekasehh ya kembar siamang. Next time aku tun KL aku tuntut janji nko nak blanja Tony Roma's. Yehaaaaa!! Masuk buku list restoran aku. Wakakakakakka!

Lepas maghrib lebih kurang, kitaorang ke KL Sentral plak tunggu time nak bertolak. Jadik lepak lagik kat KFC. Kat Kepci aku minum jek tak larat dah nak makan... Surrenderrrr!! Huhuhuhu! Walaupon aku order nugget KFC tapi king aku sorang ajek melantak. Lepak² ngan kembar sampai la salah sorang ahli Health Kompeni datang. Jeng jeng jeng....


Sapa lagik... Kak Asiah la... Hepi jumpa Kak Asiah. King aku pon tak sangka orang yang aku nak jumpa tu salah sorang customer aku. Macam biasa la... Kena posing ngan topeng otomen. Kakakakakaka!

Jam 10.30 malam, time kitaorang bertolak dari KL nek ketapi. Malam tu aku sangat² letih. Memang tido jek keje sepanjang dalam ketapi tak bangun². Bangun pon kejab² jek. Sampai umah sambung lagik tido. Hehehehe!

Walaupon perjalanan yang meletihkan tapi best gak sekali sekala nek ketapi.... Macam nak sambung lagik sok.. Ekekekeke! Tadak sambungan lagik la.. Dah habesss... Dah gi tido! Malam Jumaat ni. Akekekekekek *nyuruk



what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:28 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter