ღ Memories to Remember ღ: Ke KL

Tuesday, April 6, 2010

Ke KL

Ni plan tidak dirancang... Jumaat lepas, King ngan aku terpaksa tun KL sebab king nyer urusan. Aku ikot sebab nak jadik bodyguard. Badan keding ada ati nak jadi bodyguard king. Hihihi! Kitaorang bertolak dari Johor pada jam 11.30 malam. Kitaorang nek train jek sebab aku pon tak penah nek train kat semenanjung ni. Kalo kat Sabah puas la nek train lagik antik dari train kat sini bukan takat orang jek leh naik train. Ayam kambeng pon leh naik.... Hahahaha!


Sesambil nunggu ketapi kat luar station pas dari melantak Mee rebus Tulang kat restoran ZZ.


Ni dah dalam KTM sambil nunggu ketapi sampai...


Manalah ketapi ni...


Dah sampaiiiii....


King beli tiket yang ada katil. Jadik king ambik katil atas dan bawah. Katil sorang satu ya!! Jangan nak ngegada tido berdua. Kehkehkeh!


Aku tido katil bawah dan king tido katil atas... Cuma kena hati² sket sapa yang bawak beg ada barang berharga tu jagalah elok² yer. Pesanan penaja oleh Kamben Sdn Bhd. Kitaorang sampai KL lebih kurang jam 7.00 pagi.

Ni aku ada nak crita skit... Sampai jek KL Sentral aku terus jek carik tandas. Tak hingin la aku nak kencin kat dalam ketapi. Yala... korank bayangkan kalo kencin lam tandas ketapi dengan goyang inul ketapi tu. Tak koser aku wehh.. kang ada aku jatuh lam lobang tandas. Hisk! Korank jangan cuba² bayangkan aku jatuh lam lobang tandas ketapi tu yerkkk! Nak kena sekeh??!! :P

Ok ok, berbalik crita tadik. Pas aku membuang hajat kecil kat toilet KL Sentral tu, giliran aku plak nunggu king buang hajat kecil gak. Sesambil nunggu tu, aku nampak sorang dak lelaki ensem dan dalam hati aku cakap "macam pernah nampak budak ni tapi dimana ya??". pastu tingat "erkkk! takkan anak 'dia' kottt". Mata aku pon mencariklah 'dia' tapi tak nampak. "ermm... mebi lam tandas" tunggu punya tunggu... kuar sorang pompan ngan anak pompan dia. Aku cuba nak cam kan muka anak pompan dia tapi adehh... aku ingat² lupa plak sebab budak pompan tu rambut pendek. Aku pon tengok maknya... Takkan LOVE2COOK kot. Nak panggey takot salah orang. Jadik aku pon tengok ja la sambil dorang jalan kuar... Huhuhuhu! Habis critaaa... untuk pengesahan kena tanya LOVE2COOK kalo² pagi 3hb April tu dia ada kat KL Sentral. Hihihi!

Pastu kitaorang lepak² kat Mekdi sambil nunggu member king jemput. Dengan muka tak mandi pagi, aku dan isteri member king ke Alamanda dan king ngan member dia ker Cyberjaya. Jadik kitaorang lepak² kat Alamanda sambil nunggu king memasing. Hehehehe!


Kitaorang terai satu gerai waffel kat situ. Ni isteri member king punya...


dan ni plak aku punya.... besar gabak waffel dia. Tak larat aku nak habiskan...

Lepas tu kitaorang melantak makan tengah hari kat Tony Roma's kat Mid Valley plak. Jauhh tu nak makan Tony Roma's. kihkihkih! Menu aku tak gambar plak sebab MALAS. Memang kenyang terbongkang makan steak kat Romy Roma's. Sangat² sedap steak kat situ.... tapi rega pon sedap jugak la. Hehehehe!

Lepas tu kitaorang terus ke Hotel Royal Bintang Damansara area The Curve. Aku suka duk area The Curve sebab senang nak carik makan. Kehkehkeh! Cuma aku tak minat tandas Hotel Royal Bintang ni sebab tadak tali air dekat tandas. Terpaksalah bergayungkan dengan cawan yang ada. Kahakhakhakha! Adehh.. siut jek kan. Ingat kita ni basuh bontot ngan tisu jek ker? Chehh!!



Malam tu plak, aku ajak king carik menda alah ni kat Ikano. Sebelah Ikea tu jek.... dekat la sangat ngan Hotel. Pancake durian yang si Halen makan ni sebijik dengan resipi Durian Pancake aku wat hari tu. Jadik korank yang teringin nak makan benda ni buat jek sendirik. Aku jamin rasanya sama cuma kulit jek lebih nipis dari aku wat. Alaaa.. benda ni kecit jek. Macam kotak mancis. Skali ngap jekkk! Hehe!



Pastu singgah beli air kat Coffee Bean. Lupa nama air ni tapi rasa Chocolate campur mint.

Pastu kitaorang balik ke Hotel dan tidooo. Kahkahkah! To be continue tomorrow... Bluerkkkss!

Penat lak bercerita ni. Macam bedtime story plak... Hehehe!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 4:34 PM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter