ღ Memories to Remember ღ: Soping Soping Makan Makan

Monday, February 8, 2010

Soping Soping Makan Makan

Hari sabtu lepas gi Jusco... kan aku kecoh ari tu sal Jcard day kat Jusco Bukit Indah. Masa sampai kat Jusco kitaorang ingat dah tadak parking. Bila sampai... terkejut jap. Apsal lenggang semacam jek ni. Pelik ni... Nak sepolo kali cek sms dari JUSCO. Memang sah Jcard day...

Masa sampai kat market Jusco tengok ada gak beberapa orang borong sakan. Bila dengar announcement rupanya Jcard Fiesta sajork. Jcard Fiesta ni cam Jcard day gak cuma hanya diskaun pat barang² makanan ajek dan dibuat setiap sabtu minggu pertama awal bulan. Wahhh! Kalo gini leh kopak poket king aku. Kihkihkih! Jadik hari tu kitaorang memang borong sakan barang dapo. Cukup tuk 3 bulan!! Ngeh ngeh ngeh!



Lepas soping moping... melantak jap kat Arena Jusco. Order Mee sizzling. King aku jek suka makan mee sizzling ni. Aku so-so jek... sebab bila aku makan mee sizzling ni, paler aku jadik cinoneng. Ntah apa yang dorang letak tatau la...


Sambil tunggu king aku soping barang skit kat area atas.. Aku tengok bebudak main, bingit giler telinga aku dengar dorang main sambil jerit² ni. Adoii... anak sapo la tu...


Stok dapo tuk 3 bulan!! Erkk! Cukup ker 3 bulan camni??? Lepas soping, balik umah anta barang jap, susun² barang dapo, lepak² jap... pastu kuar balik gi ambik sepupu king aku lak pastu singgah City Square carik barang...


Kalo dah kuar memang tak sah kalo tak gi makan. Hehehe! Tempat pilihan Laksa Shack... Aku ngan king order Nasik Beriyani yang satu set ngan lauk skali. Ni makan kongsi² pon aku dah kenyang terbongkang. Nak tau brapa reganya ni??? RM29... King aku kata apa tau "salam kaut kat kenduri kampung baru sepolo ringgit." Kahkahkah! Siut jek!


Sepupu king aku lak order Laksa Lemak Singapore. Laksa Lemak Singapore ni sedappp! Aku suka...


ABC ni aku punyaaaa tapi rasa ok² jek. Aku masih lom jumpa ABC sedap kat JOHOR ni. Napa aku cakap camtu?? Sebab aku dulu taukey ABC maaaa... Hehehehe! Meh² layan ABC sambil cuci mata tengok montot kamben. Kahkahkah!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 2:33 PM
6 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter