ღ Memories to Remember ღ: Fujifilm F40fd & F31fd

Thursday, February 25, 2010

Fujifilm F40fd & F31fd

Hari ni aku nak tunjuk kamera murah aku beli kat kedai apek. Asalnya aku mengidam kamera DSLR tapi eko no money. Kang beli jugak makan meggi plak! Hehe! Sebelom beli kamera kompek ni king aku yang rajin servay² kat internet.


Servay punya servay jumpa yang kamera kompek yang ok dan ikut budget yang ada. Kamera Fujifilm Finepix f40fd. Kamera ni tak sampai RM1K pon. Dalam RM700-RM800 kot. Aku pon tak ingat sebab beli dah setahun lebeh. Dah tu, baru jek beli dah masuk hospital... Suweyy betoi! Problemnya bukan dari aku tapi memang kamera tu problem dan tak perasan masa beli.


Ni masa dapat tau kamera tu ada problem. Nampak tak blur bentuk bulat tu??


Kat sini pon nampak blur habis.. macam guna fisheye effect plak. Hohoho!

Lama jugak la masuk spital. Spitalnya nun kat KL. Berkurap jugak nunggu kamera aku tu. Dah la masa tu aku excited ada kamera sendirik. Habis suma aku gambar, jangankan kucin jek jadik sasaran aku... bulu ketiak king aku pon aku gambar. Takyah lah aku tunjuk gambar bulu tiak king aku. Kang ada aku kena sekeh paler. Kikikiki! Bila dah dapat kamera aku tu body tetap sama. Cheh! Macamlah body tukar gi DLSR. Wakakakakaka! Berangan!

Sekarang ni aku guna Kamera Fujifilm body Finepix f40fd tapi kat dalam FinePix F31fd. Ni bila aku pasan masa tengok info gambar yang aku ambik. Takat ni puas hati la... Cuma aku masih mengidam nak DSLR. Berangan betoiii!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:33 PM
8 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter