ღ Memories to Remember ღ: Segamat Emegency

Sunday, December 27, 2009

Segamat Emegency

Semalam gi Segamat... Emegency balik sebab nak ambik dokumen adik sepupu king nak masuk uitm.


Bertolak dari umah tengah hari. Cuaca nampak cerah ajek...


Pastu hujan plak! Almaklumlah... Dah hujung² tahun.


Dah sampai... Kitaorang tak lama gak. Dah siap cop ketua kampung terus singgah kubur sebelom bertolak ke Skudai balik.


Kitaorang ke Muar plak nak lawat Kubur atok laki king aku.


Apa ntah nama kampung ni. Lupa... Hehehehehehe!


Assalamualaikum Ya ahli kubur....


King aku kat depan. Tengah² tu adik sepupu king aku dan MIL aku.... Dan.....



Kaki aku.... Wakakakakakaka!


King ngah bersihkan kubur sambil kitaorang bacakan Al-Fatihah dan Surah Yassin wat arwah.


Aku tak penah nampak pon gambar wajah atok laki king aku ni...


Seumur hidup ni la pertama kali aku jejak kaki kat tanah perkuburan. Kesian kan?? Yela, mak pak aku tak bawak aku gi kubur lawat arwah atok ker nenek ker sedara ker kat kubur bukan apa. Kalo kat Sabah nak kena nek sampan. Aku takot nek sampan... Ngeee!


Nanti kita semua akan menempuhi jua alam ini.

Sampai umah jam 11 malam lebeh. Letih... ngantuk gilosss! Tu baru yang duduk sebelah driver. Letih driver tak ambik kira lagik. Hehehehe!


Nota: Hari ni tak sempat nak nyinggah dapo korank bab king aku kena batu karang plak. Baru balik dari jumpa tabib. Malangnya Tabib Haji Noor kat Hospital Singapore sebab sakit tua. Harap Haji Noor cepat sehat dan masih kuat! Semoga king cepat sembuh jugakkk!! Tu la degilll!! Orang suh minom air tanak dengooo!! Dah sakit batu karang, baru terhegeh! Nak kena piat tinger ni!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:10 PM
7 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter