ღ Memories to Remember ღ: Decoupage

Thursday, December 17, 2009

Decoupage


Apa kebendenya ni??? Cikmin mesti tau amendanya ni. Kihkihkih! Aku dah gatai tangan nak mengecat plak. Sebelum ni nampak kat entry kak min wat decoupage. Teruja la pulak nak terai kan. Walaupon hasilnya tadaklah lawa cam kak min wat tu. Ahaks... Kaber line yang sememangnya aku tak pandai mengecat dan mendeco bagai.

1st time wat menda ni jadik hasil kerja agak kasar (memang kasar pon) dan berkedut plak (lupa sapu SKII la ni). Takpa la... Teruskan usaha andaaaa! Hehe! Semua bahan aku beli kat kedai jek. Bahan yang perlu ada Sealer, White Gesso, Varnish dan Arcylic Paint. Lain²... berus, span, tissu corak dan tin/botol bagai. Barang² ni suma carik kat kedai alat tulis jek. Kalo kat Taman U ni kat kedai Rainbow. Tau tak kedai Rainbow??? Kalo tatau gi Google Maps. Muehehehehe! Cara² nak mengecat bagai leh rujuk sini yer. Kalo malas nak carik bahan tu suma, beli kat sini pon boleyyy... Cekkidouttt!! (pinjam ayat Hasue)


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:00 AM
7 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter