ღ Memories to Remember ღ: 2 Bijik Telo...

Friday, November 20, 2009

2 Bijik Telo...

Test 123... Hehehe! Korank² dah sapu lom umah aku ni?? Hiskk!! Malas tol nak update sebab tuan umah ngah cakit gigi. Tensen! Hari ni aku nak cakap sal 2 bijik telo. Bukan telo jantan oke... Telo ayam. Akekekekeke!


Sajalah aku nak mengetest benda alah ni. Ramai no yang telo dorang tu macam² bentuk. Jadik... adalah hamba Allah yang bermurah hati kasik aku benda alah ni. Terima kasih bebanyak yerkk!! Banyak lagik aku lom rasmi tu. Masih duk lam gerobok. Hiks!

Ni kira 1st time la aku wat. Pernah terbaca entry Kak Ros sal cara² nak wat bentuk telo guna acuan macam² bentuk tu. Menurut Puan Rosmalina... Hehehehe! Aku kopipes jek la yerk.

Lepas je telur direbus, terus kena kupas kulitnya dan terus letakkan dalam acuan ni, rendamkan dalam bekas 10 minit dan akhir sekali buleh lah bukak bekas nye dan jadilah bentuk yang dikehendaki.

Oraittt!! Kita tengok hasilnya....


Tadaaaa!! Akhirnya aku berjaya!! Yey! Yey! Comel kan kan kan...


Muahahahaha! Ni teddy bear tadak tinge! Jadiklah Doraemon... Kihkihkih! Aku guna telo saiz M. Jadik kalo nak wat kena guna telo saiz L la. Kalo tadak saiz L, carik lah telo sapa² yang beso skit... Hahahahaha!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:27 PM
10 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter