ღ Memories to Remember ღ: Meraban Ya Marhaban

Thursday, October 15, 2009

Meraban Ya Marhaban

Fuhhh! Fuhhh!! Tiup habuk jap. Hehehe! Ada sesapa ker yang rindu kat aku nigh? Kahkahkah! Perasan jek aku. Hari ni baru dapat bersenang lenang sket. Start sabtu lepas tak sempat nyempat nak update entry. Letih ngan MERABAN marhaban. Hujung² raya ni, jemputan marhaban skola MIL aku tak putus². Aku sebagai assistant kepada driver mak aku mesti la join sama, sapa lagik.. King aku la. Mak aku kan tak reti driving. Semalam turn marhaban skola kat umah kitaorang plak. Mak aku tepaksa ambik hari skola sebab hari lain suma dah kena booking da.


Persiapan sebelum cikgu² skola mak aku datang serbu. Memula elok dan molek jek susun. Pastu ntah jadik apa da... Hehehehehehehe!


Dasyat betul orang datang semalam. 20 orang guru skola mak aku campo anak, bini, laki, nenek, mak, makcik suma² la... terus jadik sesak umah aku. Lebih dasyat dari rumah terbuka tahun lepas. Sampaikan tuan umah suma duk dapo mengerjakan hidangan jek. Tak terlayan orang wehh! Nak lalu pon susah... Fuhhh!! Sampai tak ingat nak ambik gambar. Bila datang tetamu king aku...

"Meh la ambik gambar kitaorang!"

Astagaaaaaa... Baru teringat kamera aku lam kabinet dapo. Jadik korang layankan ajek iklan kat bawah ni. Gambar ni menunjukkan makanan kitaorang masak sangatlah sedap. Wakakakakakakaka!


Amacam?? Ada bakat jadik model iklan Belacan Sabah tak dorang ni? Kihkihkih! Ni kira tetamu spesel sebab dorang ni bukan cikgu. Dorang datang pon orang lain dah balik. Meh aku kenalkan, taukey² restoran Huizu Hot Wok. Sapa hari tu yang nak tengok sangat taukey Restoran Huizu Hot Wok. Tengok la pepuas yerk! Jangan jatuh chenta sudaaaaaaaaaaa!! Dorang not available... Kehkehkeh! Sebenarnya sorang jek yang aku tau not available sebab slalu sebut anak bini. Yang sorang lagik tu, aku tak dengar plak tapi kalo sebot anak kucing kira not avalaible gak kan. Wakakakaka!



Abang mohammad tengah sibuk bebual ngan king dan abang Iskandar plak tengah sibuk korek kuih raya. Akekekekeke! Aku tensen ikut king aku jumpa dorang ni sebab dorang cita sal komputer, 3D, bisness, bla bla bla sebab tu aku tak ikut kalo king aku ada keja hal² komputer ngan dorang ni. Sure aku boring nanti. Kalo cita sal makan, masak boleh lah. Huehuehue!


Last tetamu semalam... Cikgu skola lama mak aku. Hampir jam 1 pagi gak la baru dapat tutup kedai... Hehe!


Letihhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Uwaaaaaaaaaaarrrggghhh!! Sapa nak ambik tender basuh pinggan mangkuk nighh??


King aku jugak yang ambik tender basuh pinggan mangkuk. Hihihi! Sian king aku...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:46 PM
8 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter