ღ Memories to Remember ღ: Wakakakakantoiii

Sunday, September 13, 2009

Wakakakakantoiii

Semalam aku teringin betul nak makan kat Huizu Hot Wok. Dah lama tak pegi sana sejak mcm² hal berlaku. Jadik semalam aku cuma order udang goreng oat jek ngan air iced blended dragon fruit. King aku plak order cincau laici jek. Kitaorang meratah jek udang... Sori la yerk! Aku tak bawak kamera compact. Jadik tadakla gambo... Kalo nak tengok gambar gak gi klik sini sebab menu aku order sama jek. Cuma tak order mee jek semalam sebab dah konyang.

Lepas makan king gi bayar... pastu king sempat sembang² ngan 2 orang taukey yang melepak kat situ. Dah siap bayar aku plak menyusul dekat ngan dorang. Salah sorang tanyalah aku...

Taukey 1: tak raya sabah tahun ni?

Ni mesti king aku cakap aku orang Sabah...

Aku: tak, tahun ni raya kat sini sebab tahun lepas dah raya kat sabah. Gilir²...

Taukey 1: Sabah kat mana?

Aku: Tuaran

Taukey 1: Ooo...

Taukey 2: Kat Sabah makanan ala chinese sket kan?

Aku: A'ah... sebab sana kan dah ramai kawen mix chinese.. jd.. (tak sempat sambung)

Taukey 2: Kat sabah dorang panggil mee chantonise... mee basah kan?

Aku: A'ah

Taukey 2: Sebab ada satu blog budak Sabah tu dia cakap mee chantonise tu macam mee basah... (sambil kusyuk makan kepak ayam... aku rasa la kepak ayam. akekekekek!)

Aku dah kerut kening..

Taukey 2: Ada dia sebut king²...

Aku tersedak dah..

Aku : Aikk.. cam kenal jek tu.... (adehhh... camna mulut aku leh plak kuar ayat tu)

Taukey 1
: Ehh.. awak ka?


Aku dah gelak... king aku sengih

King: A'ah.. dia la tu..

Aku: kakakakakahh.. (gelak lam hati jek camtu.. sebenarnya aiii gelak sopan kay. Ekekeke)

Dorang gelak...

Taukey 1
: Kitaorang cari² gak sapa empunya blog... bila nampak ada orang ambik gambar makanan.. rasa² ni kut! pastu datang orang lain ambik gambar... mungkin ini kut! sebab dalam blog tak tunjuk pon muka. tunjuk tangan la kaki la...


Aku: Hehehehe... ni mesti google

Taukey 2: A'ah google sal huizu hot wok

bla bla bla...

Kantoiii plak aku bergo'blog' sal restoran dorang. Salah mulut sendirik laaa! Tersilap kuar ayat! Kalo aku gi restoran dorang pasni, aku kena pakai topeng la. Hiks! Daniaaallll... Aunty nak pinjaaammmm topeng otomennnn!! Akekekekeeke...

Semalam memang aku tak bawak kamera compact aku tu tapi aku pernah ambik gambar order aku masa dorang ada sebelum ni. Aku blasah jer la ambik... malu tak malu lain kira. hehehe!

Taukeynya berterima kasih sebab aku kira cam promote la tapi kalo mee peberet ku itu bertukar rasa atau rasa lari sket, memang aku kutuk gak kat sini. Kutuk depan malu sebab nampak muka...Kutuk sini ar best tak nampak muka. Hahahaha!

Mesti dorang pelik tengok dalam blog bukan men tayang makanan jek manjang tapi laki bini badan keding cam tak cukup makan. Kehkehkeh! Nak wat camno... High Metabolisma gitu! Ahaks!

Nota: perbualan tu lebih kurang yerk... tidak mengikut sekerip asal. hehehehe!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:20 PM
6 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter