ღ Memories to Remember ღ: Roasted Chicken

Wednesday, September 2, 2009

Roasted Chicken

Semalam tadak menu special. Masak cincai jer sebab kuar dari pagi sampai ke petang. Dessert² pon tarak. Balik umah jer dah jam 5 lebeh. Masak men campak jer lah. King plak tolon masak sup sayur. Hiks! Nasib baik lah ada king nak tolon. Mak plak dah start skola, balik skola pon dah 6 petang. Jadik tugas memasak aku yang ambik alih sepenuhnya. Lepas masak, paler aku terus berdenyut. Memang timing betul! Lepas makan terus tumbang zzzZZZzzz... Hehehe! Memang letih giloss! Apa taknya kalo berjalan 3 plaza. Kalo dekat² takper gak!

Tadik siang pon kuar lagik beli stok lauk. Singgah pasar peladang beli ayam sebab king nak makan Roasted Chicken plak. Dah lama tak makan ayam gak ni. Huhuhu! Jadik hari ni layan Roasted Chicken jer la ek....


Hahhh... ni bukan roasted chicken! Ni chicken! Kehkehkeh! Ni ayam adik aku. Aku ambik gambar ni awal tahun lepas. Ayam pon bleh jadik model aku! Kahkahkah! Kalo korank nak tanya ayam ni ada lagik ker idak. Aku rasa dah Innalillah kot... Hehehehe!


Ni baru Roasted Chicken. Sorilah ek kalo roasted chicken aku ni separuh seksi gitu! Wat dosa kering jek ayam ni. Hikhikhik! Sempat lagik aku ambik gambar Roasted Chicken ni. Kelam kabut gak snap sebab orang nak berbuka. Kang posing manjang ada plak yang kebulur nunggu! Hihi! Resipi sama ngan Roasted Beef...


Ni dah siram ngan hampas blackpaper dalam minyak tu. Nak kurangkan sket keseksian ayam ni. Gravy aku guna segera nyer jek. Malas nak wat gravy. Malas ke tak reti?? Hekhekhek! Korank jemputlah ambik kentang tu sorang satu yerk! Kentang tu la paling sedap tauuu!! Rasa blackpaper, butter dan bawang dah menyerap dalam kentang tu. Sampai menjilat garfu tau! Akekkekekekeke!

Labels: , ,

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:05 PM
6 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter