ღ Memories to Remember ღ: Borong kuih Rayaaaa!!

Sunday, September 20, 2009

Borong kuih Rayaaaa!!

Selamat Hari Raya wat semua semua...! Maaf Zahir Batin... Banyak dapat duit raya ka? Hiks! Semalam MIL aku dah plan siang² nak pi angsana malam raya. Kitaorang memang tak penah tengok suasana malam raya pertama kat bandar. Yela... Malam raya kan sibuk wat ketupat, rendang dan persediaan lain. Jadik petang semalam kitaorang dah siap masak rendang. Tinggal ketupat, ketupat palas dan serunding jek.

Sampai jek jalan masuk angsana, punyalah ramai makhluk! Oii ramai giler! Nasib baiklah kitaorang senang dapat parking. Tujuan nak gi angsana sebab nak borong kuih raya. Kahkahkah! Ni lah 1st time kitaorang beli kuih dari luar. Murah plak tuuu!! Kalo mak aku nampak sure dia borong habis.


Ni lah kuih raya yang kitaorang borong semalam. Dahlah murah... lawa dan sedap plak tu. Raya lain kali takyah risau kalo kat umah wat biskut sket jek. Angsana ada... Hekhekhek!


Sesi promosi kuih raya kat angsana semalam sampai jam 3-4 pagi. Tu kawan aku yang bitau. Kitaorang datang jam 10 malam. Lepas borong terus cau. Tak koser aku nak laga bontot! Ahaks!


Rambang gak mata nak beli kuih mana satu. Serius... memang sedap dan berbaloi beli. Kalo wat sendirik memang la dapat banyak tapi kos takkan dapat murah beli kuih yang dapat memacam bentuk dan rasa. Tu lom campo masa nak buat, mengadun dan masak lagik. Nak dapat murah kena gi malam raya la. Ada yang 12 telap RM100, 7 telap RM100, 6 telap RM100. Jadik?? "Kuasa ditangan anda" Wakakakaka! Iklan jap...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:17 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter