ღ Memories to Remember ღ: Semangat Raya... Ahaks!

Wednesday, August 26, 2009

Semangat Raya... Ahaks!

Semalam gi JUSCO Tebrau City nak tukar saiz baju ayah aku. Dah kebetulan kat JUSCO sempatlah beli barang² yang berkenan untuk raya nanti. Jadik sempatlah cuci duit poket king kejab. Hikhikhik!


Santekkk tak piring ni?? Piring bunga lily kaler pink gitu. Ni tinggal display jer tau. Tataulah orang lain dah kebas ka pa. Puas pekerja tu carik stok baru. Pekerja tu pon kata dorang cuma bawak 6 set jek. Huhuhuhu! Kalo dah 6 set sure orang dah kebas!! Uwaaaaggghhh!! Display pon display lah. Janji tadak pecah... Alhamdulillah masih nampak molek tadak sumpik.


Tadaaa... Ni dah siap pasang. Piring kek untuk raya nanti. Berkenan betul aku ngan piring kek ni. Apa lagik... terus cakap ngan mak aku nak beli. Mak aku on ajer kalo nampak benda cantek. Muahahaha! Yo yo jek aku beli piring kek ni. Banyak ker kek aku nak wat nanti? Hiks!!


Ni mak aku yang rembat. Menambahkan koleksi... Huhuhuhu! Sure tahun ni makin ramai yang beraya kat umah sebab mak pon dah pindah skola baru.


Hahhh!! Playdoh ni plak bukan untuk raya tapi untuk adik kici aku yang nunnn kat Sabah tu. Playdoh yang kawan aku kasik hari tu dah hancusss!! Dah 2 kali dak kici tu nak mintak beli playdoh refill. Pertama kali masa aku kol mak aku, tu pon malu² nak cakap. Siap bisik² ngan mak aku suh cakap. Hikhikhik! Kali kedua masa bapak aku kol. Baru lah dia nak cakap pastu siap tanya bila aku balik. Hehehe...


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:16 AM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter