ღ Memories to Remember ღ: Rutin harian berpantang aku...

Saturday, August 1, 2009

Rutin harian berpantang aku...

Baru 3 hari berpantang rasa macam 3 tahun....

Rutin harian berpantang aku...

Sarapan, makan tengah hari ngan makan malam ngan nasik panas berlauk ikan bilis goreng dan sayur... Kekadang ikan rebus kunyit <-- Ma peberet... takpa. Aku masih berselera lagik. Walaupon king aku makan sesedap rasa. Takpa²! Tunggu aku dah sehat nanti! Steak jek aku blasah hari². Huehuehue!

Sebelum makan nasik kena minum air kunyit campo air asam. Sedap?? Sedappp!! Macam rasa kuah ikan ampap pekat cuma tak pedas la. Nasib baik aku dilahirkan bleh meratah kuah ikan ampap Sabah. Jadik tadak masalah ngan minum air kunyit...

Mandi air panas... Lepas mandi dah macam sauna bilik mandi aku ngan wap air panas. Huhuhu!

Lepas mandi... Aku kena diparam, dipilis, ditapel bagai... Panas dan pedas badan aku dan paling leceh habuk merata². Eiii!!

Bab berparam ni la king aku suka sebab dia nak wat 3 line nandek kat dahi aku. Cyet!!

Makan ubat ikut waktu...

Sepanjang hari lah aku baring terlentang atas tilam.

Macam² pantang sungguh! Takleh duduk bersila, takleh goyang kaki, takleh silang kaki. Bleh jadik tugu negara lah aku...

Makan minum kena jaga takut bentan...

Malam sapu badan ngan halia mustajab. Tak hingin aku nak berpilis bagai... Kang terabur habuk atas tilam pepagi. Kihkihkih!

Hai masa... cepatlah nko berlalu. Aku masih lom ada mood nak menjengah dapo korank lagik. Yela, kang terliur² aku nengok masakan sesedap. Hisk!! *sob *sob *sob Sebenarnya aku lom ada mood jugak nak update ni. Sesaja lah aku update ni... Nak mengingatkan memori berpantang. Chewah! Rasa nak bercuti mengoblog plak... Tengoklah camner.

Terima kasih kat suma yang simpati, nasihat, sokongan dan doa korank wat aku... Nanti² aku jengah umah korank yer. Nak mencari mood ni... Hehe!

Jam dah kol 11.55 malam, setengah jam lagik aku nak makan ubat pastu nak ngokkk. Sok hari ahad, selamat berhujung minggu wat suma...

Oppss.. Lupa! 3 hari lagik anibeseri blog aku. Huhuhu! 1st anibeseri gitu (4hb Ogos) ! Nak kekkkkkkkkk!! Ker aku yang kena wat kek?? Huhuhu...


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:20 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter