ღ Memories to Remember ღ: Kerepek Pedas Jagung

Friday, August 21, 2009

Kerepek Pedas Jagung

2 hari ni rasa ngantuk semacam jek mata aku. Kalo ngantuk skit² takpa lah gak tapi ni sampai mata aku nek sakit. Nak kata tido tak cukup tak gak, malah terlebeh tido lagik.

Mekaseh kepada yang mengucapkan takziah atas pemergian nenek aku. Posa dan raya ni mungkin agak suram kat kampung aku tu. Agak terkilan jugak sebab masa balik bulan 6 hari tu tak TERjumpa pon nenek aku tu. Cuma sempat sampaikan salam jer sebelum nak balik.


Oklah... tukar topik. Kang citer panjang² sal arwah kang sedih plak. Aku dah lama nak wat kerepek pedas sejak resipi newbie123 ni kuar lagik tapi tu la kan kalo ada penyakit malas bermalasan ni. Hehe! Pastu kuar pulak resipi dari Dayang_jack... Haihhhh! Mesti buat ni...

Aku blasah guna cornflakes yang ada mix buah²an kering. Ni lebihan cornflakes masa aku pregnant hari tu tak habis. Boring asik makan conflakes jer... Hiks! Tambah lagik king aku beli 2 kotak lagik untuk stok hari tu. Jadik 2 kotak cornflakes yang tak terbukak lagik tu, aku dah plan nak wat tuk biskut raya jer nanti. Tadak lah membazir tak makan sampai xpired kan.

Oya.. sok posa kan kan kan. Sok aku pon posa tauuu!! Tak caya?? Betut ni! Hihi! Nasib menyebelahi aku, darah nifas aku dah kering 3 hari lepas. Tak dapat lah aku nak ngelat tak posa hari pertama. Hahaha! Tapi tak bestkan kalo tak dapat posa hari pertama. Malam ni jan lupa smayang terawih tauuu!! Pesanan penaja dibawa oleh kerepek pedas jagung... Akekekekeke!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 5:25 PM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter