ღ Memories to Remember ღ: Berbuka Apa Hari Ni???

Sunday, August 23, 2009

Berbuka Apa Hari Ni???

Uwaaarrrghhhh!! Ngantuknya... Hiks! Awal bulan posa ni rasa letih sangat sebabnya terpaksa kuar dari pagi beli barang lauk mentah dan beberapa barang dapo yang lain. Sampai jek kat umah dah petang terus masak untuk berbuka. Memang letih... Jarak dari dari kawasan ke satu kawasan pon bukan dekat. Kalo jalan jam lagiklah tensen! Tambah lagik kat sini cuaca panas. Makinlah meletihkan....


Balik dari Jusco tadik rehat² kejab pastu wat Brownies ni. Ni beli bahan yang dah siap tinggal masukkan telur, air dan minyak jek. Aku wat ikut resipi Chocolate Chip Cookie Dough Brownies. Senangkan? Hahaha! Nampak sangat pemalas aku tu. Cookie tu aku guna yang rasa coklat jugak. Jadik, tak nampaklah kaler yang berbeza... Kaler² kelin gitu. Hiks!


Ni selepas dah letak ngan Chocolate Topping resipi Kak Yani yang menjadi idaman kalbuku. Kuikuikui!


Hari ni king nak berbuka ngan beefsteak konon. Aku ni dah garuk paler nak carik resipi sos lada hitam. Nasib baik kat Myr ada resipi ni. Cuma aku tak brapa puas hati ngan rasa. Rasa kurang 'keras' sket! Rasanya ayu² gitu tapi takpolah. Puasakan... Nak menderhaka takleh. Kang lain plak jadiknya kang! Hehe!


Tadaaaaaaa... ni lah beefsteak aku tanpa sayur. Macam kurang seri jek nampak kan? Hikhikhik! Disebabkan aku 1st time masak steak daging ni. Memang kurang menjadik. Steak aku Kerassss kurang lembutnya tapi tadaklah sampai takleh makan. Cuma gigi aku sakit jek nak mengunyah. Hihi! Aku lupa nak ketuk daging tu, macam manalah nak lembut. Nasib baik suma tak komplen. Hiks! Lepas ni aku wat Roasted Beef jer lah... Baru puas hati nak makan.


Lupakan beefsteak aku yang hampeh tu. Korank dah beli baju raya lom?? Semalam menyoping sempat lagik MIL aku ajak beli baju raya. Mau tak tumbang lepas balik tu. Kali ni, baju aku ngan king tema biru. PIL aku tema orange! Malangnya baju aku lom dapat yang sama kaler ngan king lagik. Biasalah orang boria ni kan. Mari kita berboria! Hekhekhek!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:31 PM
9 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter