ღ Memories to Remember ღ: Specialist Meternity Centre

Thursday, July 2, 2009

Specialist Meternity Centre

Hari ni gi Specialist Meternity Centre sebab nak cek pasal bleeding aku tu. Mak aku tau jer la, tambah lagik desakan kawan² dia suh gi cek jugak kat hospital tapi kitaorang gi Meternity Centre dulu atas suggestion sorang kawan mak aku. Darah yang kuar pon dah tak banyak cuma setitik dua jek.

Jadik ni 1st time gi Specialist Meternity blakang Jusco Taman U. Lepas pendaftaran, aku disuruh ambik air kencing dulu. Masuk jek tandas... Eiii kotornya! Sapa la kencing bersepah ni. Sebenarnya kalo ikutkan tandas tu tak kotor kalo orang yang kencing sebelum aku tu bersihkan air kencing yang bersepah tepi mangkuk tandas dan pam air tandas. Eiii... Pengotor siot orang ni. Mesti lelaki yang kencing ni tapi tak reti basuh dan pam air terus kuar jek. Entah² tut pon tak basuh... Eiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Tensen jek aku! Lepas jek kuar dari tandas dan bagik sample air kencing tu. Nurse ni cek tekanan darah aku plak.... pastu aku terus duduk sebelah mak aku. Aku bising² sal tandas kotor, kencing bersepah. Kebetulan ada dua orang lelaki duk blakang aku ni. Lantak la... Sapa makan cili dia terasa pedas kan.




Lepas tu, giliran aku plak jumpa doktor. Jadik kitaorang cita sal masalah yang aku hadapi ni. Doktor scan perot aku. Nampak baby ok jek dan doktor jugak cakap tadak masalah dengan kandungan. Doktor bitau tadak darah atau ketulan darah atau apa² darah dalam kantung baby atau sekeliling. Jadik doktor tu cakap maybe masalah kat dinding rahim aku. Jadik aku kena cek plak kat bawah. Erkkk!! Jadik doktor cek dan bersihkan darah² yang ada dan darah tu bukanlah darah fresh. Doktor tu cakap lagik mungkin sebab dinding rahim aku ada bengkak dan luka. Lebih kurang camtu ler... Tatau la kalo pasal wat pap smear masa ari aku di detect cyst oleh doktor pakar yang hampeh tu kan. Jadik doktor bagik aku ubat antibiotik untuk makan dan luaran untuk mengelakkan baby terkena jangkitan kuman. Tu bukan ubat sapu yer tapi kena masuk dalam tuttt... Akekeke! Takleh cakap lelebeh kang kecoh plak! Jadik seminggu lagiklah tengok perkembangan baik ka idak. Harap² ok la yer...



what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 5:09 PM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter