ღ Memories to Remember ღ: Pasar Pilipin

Monday, July 6, 2009

Pasar Pilipin

Hari ni kita cuci mata tengok gambar jer la ek. Lagik best kan dari baca bebelan. Kihkihkih! Ni gambar awal tahun lepas, masa aku balik Sabah kerana homesick. Baru 7 bulan tinggalkan Sabah dah homesick. Wekkkss!! Wat malu jek... Hari tu aku upload citer kat Tamu Kota Belud kan. Kali ni kat aku Pasar Pilipin plak.

Ni dalam perjalanan nak gi Pasar Pilipin. Aku ajak mak aku sebagai driver sebab aku malas nak driving. Kihkihkih! Sepupu aku merangkap jurukamera aku. Kamera pinjam la masa ni... dan jugak sebagai babysitter kepada adik aku si dak kecit Muimui tu. Dak kecit tu kena ada orang jaga kalo dalam keta. Mulut dia manjang jek bising dan tak reti duk diam. Time ni dia ngah menyusu.


Tengok tuu sempat lagik posing ngan botol susu... Eeeee tak maluuuu!!


Anak Ju-On ni. Akekekekekeke...


Sebelum nak gi Pasar Pilipin, kitaorang singgah pasar kering ni dulu nak beli udang kering. Pasar Pilipin sebelah ajek...


Sebok jek aku nengok mak aku milih udang kering. Sebok jugak dak penjual ni nak interprem.


Ni dah kat Pasar Pilipin. Nama Pasar Pilipin ni masih lekat lagik walaupon dah tukar nama ke Pasar Kraftangan. Kenapa nama Pasar ni dulu Pasar Pilipin? Sebab penjual kat sini suma bangsa Pilipin tau. Cakap tagalog gitu...


Ni design tahun lepas...


Time ni dah popular design batu camni... tapi tak lawa sangat pon kan.


Design untuk batu mutiara tetap ada...


Gelang kristal yang dah siap...


Kalo pandai tawar leh dapat murah lagik... Omputih pon pandai tawar tau!! Tak patut jek omputih ni tawar menawar. Padahal currency dorang punyalah tinggi berbanding currency kita. Takat RM20++ tu apalah kesah kan. Dorang bawak 1k duit dorang kat sini pon dah brapa duit kita.


Cantek tak batu mutiara kaler biru hitam ni. Lawaaa kannnnnnnn!!


Ni anak Ju-On sibuk main jek keje...


Design lain... Sebenarnya banyak design dan lagik banyak choice yang lawa² tapi time ni aku cuma stay satu kedai ja. Malas nak merry go round. Penattttt!!


Kalo nak gi sini, gi la time bukan cuti skola. Lagik best... Tadak la laga² bontot. Laga² bontot free gitu. Wakakakakaka!


Orang semenanjung dan pelancong jek rajin datang sini. Orang sabah mana pandang ni. Aku jek baru pandang sebab ramai orang nak kirim² masa ni. Huehuehue! Lelama jatuh cinta plak aku ngan Pasar Pilipin ni.


Aku ngah sibuk carik mana yang berkenan... Ermm... Mana ekk!!


Ni time balik... Dak kecit jumpa topi ni kat blakang keta Kak Long terus la posing ngan topi tu. Sebijik cam tukang kebun. Kahkahkah!


Pastu aku jadik mangsa dak kecit ni. Muahahahahaha!


Ni brooch mak aku punya...


Ni pon sama gak...


Yang ni plak aku punyaaa!!


Ni pon aku punya gak! Tapi ntah mana dah brooch ni. MIL aku kebas pakai kot. Huhuhuhu! Yela, MIL aku ni nampak jek brooch aku lawa, nak share² gitu. Cikgu ni suka jek bergaya kan. Kihkihkih!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:21 PM
4 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter