ღ Memories to Remember ღ: Murtabak Kampung Melayu

Tuesday, July 7, 2009

Murtabak Kampung Melayu

Apa yang sedap sangat murtabak Kampung Melayu Majidee ni ek? Hanya peminat tegar murtabak ajek yang tau. Aku bukanlah hantu murtabak, untuk mengisi perot boleh la... King aku yang suka makan murtabak ni.


Ni king aku baru beli murtabak special reganya RM8.00. King aku kata murtabak Kampung Melayu ni memang popular. Kalo time posa kenalah order awal. Kalo lambat kim salam la... Akekekeke! Kat Singapore ada satu kedai mamak buat murtabak sama sedap camni tapi mamak ler yang wat. Aku adalah makan sket hari tu sekadar jamah ajek. Yela, orang yang blanja takkan aku cakap tanak kedai mamak kan. Hehehehe! Tapi aku lebih rela melayu wat dari mamak sebab aku ni ada nostalgia yang wat aku takkan makan kat kedai mamak. Hohohoho!


King aku blasah sampai separuh. Aku 2 sudu pon dah kenyang. Kalo kat kampung aku Tuaran tu ada gak jual murtabak tapi tak sama ngan murtabak sini. Sana murtabak isi sayur kubis jek, pastu cecah ngan sos. Ada gak la campo daging skit tapi tak ramai orang minat plak. Lain tempat lain la masakan murtabaknya kan. Aku tingat murtabak Batu Pahat ni (jeling² kak Ana). Hari tu Kak Ana bini Wahid dok citer²lah Murtabak Sabar Menanti tu sedap ler sesangat. Insya Allah panjang umo leh ajak kak Ana merasa murtabak Batu Pahat plak yer. Hehehehehe!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:29 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter