ღ Memories to Remember ღ: Kisah Semalam

Friday, July 17, 2009

Kisah Semalam

Semalam Jcard Day kat Jusco Taman U. King aku dah plan nak soping barang untuk stok lam umah. Aku memang tak ikot la sebab keadaan masih belom mengizinkan. Seawal jam 9.45pagi king aku dah bertolak dari umah dan aku pulak membuta ajek keje. Tak lama pastu king aku kol bitau parking Jusco Taman U dah penuh awal pagi lagik. Jadik king aku mintak tolong ikut skali... Bukan tolong soping tapi tolong jaga keta!! Akekekekeke! King aku parking tepi sebab takot kena saman dek bapak tiri. Jadik aku pon jadiklah penunggu dalam keta. Maunya aku bosan giler dalam keta. Tak ingat plak nak bawak notbuk, leh sesambil nunggu tu surfing². Last² aku boring layan lagu, melayan game kat henset.

Lama jugak king aku soping ni... Mesti bertambah parah time nak membayar. Aku lam keta hampir kebulur jugak ler. Memula pegi tu ingat nak bawak air. Skali terlupa daaaaaaa!! Memang haus giler time tu. Kang kalo aku cabut larik kejab gi beli air takot tadak parking plak! Jadik aku nunggu jek lah sampai king aku kol, tambah lagik kredit henset aku dah tamat tempoh time tu jugakkkk!! Adehhhhhhhh!! Haru betollllll!! Akhirnya tak lama tu king aku kol tanya "boring??". Aku terus jawab "lapaaaaaaaaaaaaaaarrrrr!!". Macam nak makan orang gitu. Akekekeke! King aku kelam kabut jadiknya "oke jap²". Pas ambik king aku ngan barang soping dia terus gi KFC order Nugget ngan Cheezy Wedges yang dah jadik peberet aku sekarang ni. Huhuhuhu! Memang sesak sungguh Taman U semalam.

Masa siap² masuk barang dalam umah, king aku tunjuk lampu kat aku. Kononnya nak ganti lampu yang dia terpecahkan hari tu. Kat plastik tu siap ada chop 'made in china'. Kehkehkeh! Lampu yang peah hari tu tinggal kepala ajer. Nyaris MIL aku nak buang. Yela... benda tu kan bodynya boleh carik. Sayanglah nak buang...



Tadaaaaaaa... Ni la lampu king aku beli tu. Kaler jek sama bentuk tak sama pastu saiz pon kecit jek. Beli mentol pon kaler putih, konon nak suasana lain. Asik kaler orange jek. Suasana apa nyeeeeeeeee... Sama jek. Ngegada jek tau king aku ni. Akekekekeke!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:22 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter