ღ Memories to Remember ღ: Restoran Chinese Muslim

Sunday, June 21, 2009

Restoran Chinese Muslim

Semalam masa duk surfing, king aku ajak kuar nak settlekan hal skola mak. Aku ikut gak la walaupon perot aku sakit. Bila dia sebot jek nak makan kat Restoran Chinese Muslim yang baru bukak tu. Aku gagahkan diri... Chewahh! Kehkehkeh!



Lepas settlekan hal skola mak, kitaorang gi melantak kat Restoran Huízú Hot Wok. Restoran ni baru jek bukak. Lokasi pon tak jauh dari rumah aku, sebelah taman ajek.


Suasana restoran... Dalam gambar macam tak cantek sangat. Restorannya Tak beso sangat tapi decoration memang lawa terutama lampu panjang berjuntai tu. Berkenan aku. Kehkehkeh!


Nama jek Restoran Chinese Muslim tapi tukang masak dan taukeynya melayu. Dorang dah mengusai masakan chinese kot. Tu yang terhasilnya restoran ni. Macam Restoran Amy Search Cheng Ho tu la.


Sesapa orang Johor nak terai makan kat restoran ni leh gi alamat ni. Jangan lupa ajak aku skali. Wakakakakaka...


King aku order cincau logan jek. Cincau memang peberet king aku.


Aku plak order Iced Blended Dragon Fruit. Ni kira salah satu minuman spesel la. Hehehehe...


Pastu aku order udang goreng oat ker apa ni. Aku tak ingat plak nama dia. Kehkehkeh! Simple dan sedap. Rega RM13... tapi banyak gak udang ni dan besar² lagik. Boleh makan 3 orang tak habis?? Wakakakaka! Aku memang takleh makan banyak semalam. Kalo idak.. Aku jek ratah udang tu.


Ni king aku punya... Nama lupa la. Kuey teow apa ntah... Rega RM5 jek. King aku 1st time makan masakan mee camni kat Sabah. Dorang panggil Wantan Ho.


Dan ni plak aku punya. Rega sama ngan menu king aku. Kalo tak silap aku nama menu ni Cantonise Fried Noodle. Sebijik rasa macam Mee Basah kat Sabah. Pasni tadak la aku rindu ngan masakan Mee kat Sabah. Kat sini dah ada... Dekat ngan umah plak tuhh!! Yeyyyy!! Kalo kat Sabah korang order 'Mee Basah' dapat masakan mee camni. Memang banyak jenis mee berkuah kat restoran ni. Aku siap tanya lagik kat waitress mana satu mee berkuah. Ada beberapa jenis gak la. Aku order yang ni, memang terubat rindu aku ngan mee basah. Kahkahkah!



Last skali dorang kasik kitaorang dessert. Buah belimbing dan nenas...

Lelain menu macam sharkfin soup, butter prawn, fish steamed hong kong style... kang semua aku sebot tak yah korang tengok menu. Datang terus order, leh gitu? Kahkahkah! Nest time datang leh merasa yang lain plak!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:03 AM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter