ღ Memories to Remember ღ: Hari memborong... Hehehe!

Friday, June 12, 2009

Hari memborong... Hehehe!

Hari kedua kat Sabah, kitaorang gi K.K borong barang kristal, makanan kering, kuih muih dan sewaktu dengannya...


Pertama skali kitaorang gi beli gelang kristal kawan² mak aku kirim. Penat pusing carik tempat yang aku slalu beli gelang. Akhirnya jumpa jugak... Dorang kat sini sentiasa akan bertukar tempat. Kalo tak silap setahun 2 kali kot...


Sesapa 1st time datang sini memang rambang mata nak pilih...


Ni gelang yang dah siap. Kalo nak dorang wat ikut citarasa sendirik pon boleh...


Pilih²... Kehkehkeh!


Ni gelang design terbaru sekarang. Dorang sentiasa akan wat design² baru... Tadak la jemu ngan design lama...


Lepas tu kitaorang gi pasar ikan kering...


Memacam la borong... Sampai tatau apa nak borong dah. Akekekeke!


Terus siap packing...


Lepas beli barang terus gi melantak kat California Grill 1 Borneo. Hari tu nampak kat blog Halen terliur aku dibuatnya. Hehehehe!


Kebulur tunggu makanan sampai. Hehehe!


King aku order Jus Tembikai tapi tak sedap... Semacam jek rasa.


Aku kompem order Jus Apple sebab nak makan daging.


Aku order Grilled Australia Sirloin Steak. Sedap!! Puas hati walaupon mahait!


Thai Style Australian Rib Eye Steak rega lebih kurang sama cam aku nyer steak.


Kenyang terbongkang. Aku tak sempat snap king aku nyer pinggan yang bersih dan licin tu. Memang licin habis la. Hehehehe!


Sebelum balik sempat beli bun mexico perisa coklat vanilla.

Tak tahan dengan cuaca panas, kitaorang pon balik rumah. Semua barang pon dah siap beli. Petang tu sesambil duduk kat ruang tamu. Makcik aku datang bawa kek. Terkejut jugak aku sebab kek yang aku order tu sepatutnya sampai ari isnin tapi aku plak dah balik hari ahad. Jadik aku mintak pakcik aku kansel kan ja la. Aku dah lama nak makan kek yam/keladi ori ni. Mungkin pakcik aku takut aku kempunan orang tua² kata. Dia beli jugak kat memana kedai yang jual kek yam. Mati² la makcik aku ingat aku mengidam. Kehkehkeh!



Ni la kek Yam peberet aku. Aku suka kek ni sebab krim bukan pes keladi tapi dari ori keladi punya. Memang sedap nko! Kalo ada orang jual kat sini, aku nak beli... Ada sesapa leh watkan?? Hehehehe!


Budak kecit perasan harijadi. Dengan muka serabai lagik tu. Wakakakaka.... Hepi besday to youuu... Hepi besday to muimui! Hepi besday to you...


Petang tu plak king aku ngan bapak aku gi borong ketam nipah 6 kilo!! 1 kilo RM10, 6 kilo RM60. Murah ker mahait?? Kalo orang Sabah cakap mahait ja. Kalo king aku... Dia kata murah gilerr!! Hehehe!


Ketam nipah masak kari peberet aku... Puas makan dengan telur² ketam skali. Perghhh!! Ketam aku dah habis baru ingat nak snap. Kejam kan... Akekekeke!

Labels: ,

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:41 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter