ღ Memories to Remember ღ: Entry tak bleh blah... Akekekeke...

Wednesday, June 24, 2009

Entry tak bleh blah... Akekekeke...


Aku kan dah macam orang berpantang plak. King aku bebel suh pakai stokin la, kain sarung la.... Nasib baik king aku tak pakaikan aku topi hip hop tuk daki gunung tu. Kahkahkahkah! Masa king aku sarungkan stokin aku siap cakap "Alaa... belilah stokin kaler². Ni asik pakai stokin ayang ajek". Dengan muka tersengih² ni. Kehkehkeh!

Doktor ada pesan gak supaya aku rehat dan betul² rehat. Takleh wat keje... King aku pon berpesan² gak takleh turun naik tangga, keja berat² dan angkat benda berat wat masa ni, sebab aku masih bleeding lagik. Aku pon mengiyakan jer la bebelan king aku tu. Pastu aku cakap "Ayang takeoverlah keja Jiya 9 bulan 9 hari ni dan extra 2 bulan ek!" Wakakakaka... Kepala aku dah kuar tanduk nak dera king aku. Kejam tak kejam kan... Kihkihkih!

Sejak tiga hari lepas tidur aku asik tak lena ajek. Kejab² terjaga sebab perot yang amat sakit sepanjang malam. King aku sakat la aku, kata baby tu tengah berjoget. Memang nak kena lepuk king aku ni. Sebelum ni yo² jek aku ingat aku sengugut pastu siap sapu Lotion Halia Mustajab lagik. Adehhh!! Mengelupur kepanasan ler anak aku kat dalam tu. Yela... benda ni kalo tau dari awal tadak la aku wat. Ni kes doktor pakar yang sangat pakar tu la. Tambah lagik ngan sembelit. Adehhh... sabo jer la dengan kentut² ku yang busuk itu.

Pastu bleh plak aku demam time ni. Demam terkejut agaknya. Demam² pon sempat lagik memgoblogkan diri. Kihkihkih! Demam biasa² jek, tadak la teruk sangat dan wat pertama kalinya aku disuruh minum air badak itu. Adehhh!! Memang terbayang² air badak tu dari badan badak. Huehuehue! Memang boring 2 hari ni. 2 hari ni jugak aku tak dibenarkan turun naik tangga. Entah apa jadik kat bawah aku pon tatau. Macam bos plak aku ni. I'm the boss! Muahahahahaha! Boring² king aku ajak main daun terup ngan aku. Kesian tengok aku boring sangat kut. Daun terup pon daun terup la.


Daun terup baru beli tuhh!! King aku beli kat Air Asia. Transfomer lagik. Muahahahaha! peminat tegar transfomer nihh!! Tapi.........Uwaaaaaaaaaaaaaaa!! Tak dapat nak gi tengok transfomer hari ni. Sob sob sob... Takpala... demi mu baby. Hehe!

King aku asik menang ajek. men tipuuuuuuuuuuuuuuuu!! Buyukkkkkkkkkkkkkkk!! (buyuk tu bahasa sabah bermaksud tipu)

Panjang lebar plak entry aku hari ni. Lepas ni kena tapis² la... Aku pon boring baca entry panjang². Kahkahkah! Sebelum tu, aku nak ucapkan bebanyak trima kaseh wat akak² dan rakan² blogger ku yang sentiasa berdoa dan bermulut masin itu supaya aku dapat baby secepat mungkin akhirnya termakbul. Doa² king, mak ngan ayah, mak ngan bapak aku, sedara mara dan orang² yang mendoakan aku jugak diperkenankan-Nya. Sangat² bersyukur dan masih muka macam tak percaya ni. Hehe! Harapan agar babyku sehat dan sempurna sehingga melahirkan. Amin...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 1:13 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter