ღ Memories to Remember ღ: Entry Cuci Mata

Saturday, June 20, 2009

Entry Cuci Mata

Hari ni aku 1st day. Uwaaaaaaaaaaaa!!! Sakit sengugut ni tau jer la kan. Tak selesa jek rasa. Hangin jek satu badan. Jadik hari ni aku tadak entry sangat. Aku upload gambar lama yang aku simpan masa aku gi Sabah awal tahun lepas. Time 'homesick' masih kuat lagik ni. Kehkehkeh! Masa ni aku lom ada kamera compact lagik. Saja la aku upload kasik korank cuci mata sket kan. Kehkehkeh! Layann....


Penah nampak siput ni? Penah kan... Cantek kalo wat perhiasan. Siput ni aku paling suka makan. Memang sedappp!! Bagik yang penah makan memang tau rasanya... Adehhh... Teringat plak aku nak makan siput lawo ni. Hikhikhik!


Siput ni mudah nak tarik isi dalam kalo ekornya terjulur keluar camni. Kalo ekornya kat dalam siap² la korang ngan jarum mak korang. Wakakakakaka!


Isinya macam ni... Siput ni ada yang saiz kecit dan rasa yang sama tapi tadak taduk² tu. Ni makan cecah kicap lada asam pon dah cukup power. Perghhh!! Kecur air liur aku sebot. Nak ambik baldi sat sambut air liur leleh ni....


Ni rumpai tatau la orang Sabah panggil apa. Aku blasah ajek makan. Dulu memula tak pandai gak makan benda alah ni tapi bila tengok bapak aku makan sodap jek men cecah ngan kuah ikan ampap (ikan masak kunyit pedas pekat). Aku pon join merasa. Memang sedap! Rasa masin²... boleh cecah ngan air asam lada ke kicap lada ker. Kat glossary Myr pon ada orang letak. Resipi dia wat camni Rumpai Laut Asiatica, aku tak penah terai lagik resipi tu. Aku main cecah asam dah cukup sedap!


Rupa lebih kurang macam buah anggur kan kan kan...


Mbbeekkkk!! Kahkahkah! Kambengggg!! Tatau la kambeng sapa terlepas ni. Suka suki jek makan rumput kat umah aku pastu berak kat kawasan umah aku. Cyet!!


You're under arrest!! Hands up!! Kalo idak aku tembak bontot nko wahai kambeng! Brani nko curik buah cempedak nenek aku yerkkk!! Apa tengok²?? Ada hutang??


Time ni aku ngan Muimui dalam kandang ayam adik lelaki aku. Korank tengok ayam tu suma ikut dia. Wakakakakakaka! Masa ni dak kecit Muimui rambut pendek lagik.

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:53 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter