ღ Memories to Remember ღ: Bleeding

Monday, June 29, 2009

Bleeding

Pregnancy ticker


Alhamdulillah Demam aku dah kebah balik. Semalam tampal cool fever sehingga ke pagi sampai kering kontang cool fever tu... tapi hari ni terkejut bila darah kuar menitik². Aku kol king sambil nangis teresak² bitau sal darah menitik² tu. Kebetulan king aku ngah gi servis keta. Jadik king aku risau terus kol mak dia, MIL aku dok tanya² sal darah kuar tu camna... banyak ke idak. Darah tadak la kuar skaligus cuma menitik² cair dan tadak la banyak mana pon. Kalo disambut anggaran satu sudu makan. Hehe! Macam masak² plak kan.

Yela... Semalam sebelum makan seulas durian tu kuar cuma tompok² coklat jer la. Tu pon setompok dua jek. Bukan darah yang bebetul darah. Jadik risau la kan... Kebetulan hari ni plak Johor cuti umum. Nak gi klinik yang slalu gi tu tak bukak plak. Nak pi klinik lain takut... Takut jumpa doktor yang pikirkan duit poket semata². Kalo gi hospital doktor pon takda. Jadik semua terpaksa ditunda keesok hari.

Aku tatau la darah ni kuar pasal baby kepanasan kerana seulas durian tu jer ker atau memang rahim aku tak kuat. Aku tadak la buat kerja beberat pon. Semua makanan minuman kena hidang, tinggal kencing berak jek kena basuh sendirik. Ekekeke! Sepanjang masa aku cuma berdoa jek supaya baby selamat. MIL aku plak suh aku tenang dan berdoa jer, kalo jadik apa² nanti mak aku suh aku redha. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Lagik la aku bersedu sedan. Apa la mak aku ni. Sampai ke situ plak dipikirnya... Semalam mak aku jugak yang paksa aku jamah seulas durian walaupon tekak aku tak tingin pon nak makan durian . Last² aku demam disebabkan seulas durian semalam. Habis mak aku plak kena bebel ngan ayah dan king. Akekekeke... Mak aku ni takut aku kempunan durian, tu yang dia suh aku jamah. Hehe!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 5:10 PM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter