ღ Memories to Remember ღ: Ambik Darah

Thursday, June 18, 2009

Ambik Darah

Tak habis² ambik darah. Harap ni last ler aku ambik darah untuk tahun ni dan tahun akan datang. Aku dah serik asik ambik darah jek. Result tak timbul² lagik.


Awal pagi dah bertolak dari rumah. King tinggalkan aku kat spital sementara king nak hantar mak dia gi mesyuarat kat Larkin. Dalam hati aku mintak² la akak nurse tu yang ambik darah aku. Bila aku hantar surat nak ambik darah. Adehhh.. Lelaki tu plak! Nek seram plak aku ni. Takut dengan sakit jarum yang dia ambik hari tu. Tawakal ja la....

Nama aku kena panggil... Kebetulan memang tadak orang time tu.

L: Ni brapa haribulan nyer surat?

Aku: 8hb

Aku dah siap tarik lengan baju sampai siku. Nek seram sejuk dah ni., pastu dia belek bekas nurse ambik darah tempoh hari.

L: Ni yang kena ambik darah sebelum ni?

Aku: A'ah

Tekan² bekas jarum carik urat aku...

Aku: Hari tu awak ambik tak kena urat kot...

Pandai jek aku komen orang ambik darah kena urat ka idak. Akekekekeke!

L: Oh yer?

Aku: Hermm...

L: Hari tu ambik darah brapa hari bulan?

Aku: 19hb... Ada tulis lam surat tu...

Pastu dia pon ambik alcohol swab sapu kat tempat dia nak jarum tu jerkkkk. Aku pon tunjuk² suh sapu suma. Wakakakaka!! Dia senyumm jek tengok orang penakot jarum ni. Yelaaa... sapu skitt watperrrrr!! Sapu habis la... Jangan membazir... Akekekeke! Dasar penakott!! Nasib baik la kali ni dia ambik tak sakit macam sebelum ni.

Sebelum nak keluar...

L: Hari ni ada appoinment doktor ker?

Aku: Takda... Bulan 9 nanti.

Pelik ni... Sibuk plak tanya aku ada appointment doktor. Terus aku blah tunggu king aku ambik aku plak.

Masa nak menghala ke kedai runcit hospital sempat lagik sorang mamat tu bagik salam kat aku. Wakakakaka! Cam siut jek... Dalam hospital pon sempat lagik ngorat bini orang. Wakakakaka! Adehhhh!!

Lepas tu kitaorang sarapan kat Mekdi. Aku jaki betol ngan mekdi sebab king aku memang mekdi jek keje dia kalo nak makan. Nek tensen plak aku.

Sebelom nak balik sempat singgah Jusco Taman U sebab nak beli asam kendondong dan mangga.


Sedappp sehhhh!! (cakap orang singapore plak... Huehuehue!)


King aku plak beli jeruk pelam pauh. Sedap gakk.... manis!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 1:58 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter