ღ Memories to Remember ღ: 2 Plugin

Friday, June 5, 2009

2 Plugin

2 hari ni tuan umah tak brapa sehat sakit tulang blakang. Muda² lagik dah sakit tulang blakang aku ni. Kehkehkeh! Dari semalam lagik tulang blakang sebelah kanan aku ni sakit ya amat sampai terbawa² sakit dada. Entah apa yang wat tulang aku terkehel lepas masak semalam.

Jadik hari ni tadak entry nak story mory tapi nak share benda lama yang aku masih simpan kat blog lama aku. Apa link blog lama aku?? Dirahsiakan.. Miahahahaha! Tadak apa yang menarik pon kat blog lama aku tu lagik pon dah 3 tahun tak apdet. Lama kan... Muahahahaha! Semua gambar kat bawah ni aku guna pakai jek. Recycle gitu...

Aku nak kongsi 2 plugin. Mungkin ada jugak yang tatau, jadik aku sharekan jer la. Kalo ada yang dah tau tu. Duk dendiam... Aku rotan kang! Akekekekeke! Plugin pertama aku nak share ni ialah Plugin Winamp untuk YM. Plugin untuk membolehkan korang men'display'kan lagu kat Yahoo! Messenger. Sesapa yang suka duk tayang lagu yang dimainkan kat winamp tu, boleh la ambik plugin ni YM Status Plugin.


Lagu yang korang mainkan di winamp akan di'display' seperti gambar diatas.


Nak setting plugin klik kanan mouse pastu klik kat visualization & klik select plugin.


Kalau tanak 'display'kan lagu kat YM boleh untick kat enable status changing. Plugin kedua plak, Lirik Plugin untuk Winamp.


Sesapa yang suka sangat duk carik lirik kat memana website tu, toksah la sesusah nak carik. Hah! Ambik plugin ni Lirik Plugin pehtu install kat winamp korang. Bila korang mainkan lagu yang korang nak, secara otomatik lirik tu akan dicarik dan kalo jumpa akan terus di'display' kat kotak lirik tu. Kalo lirik tu tadak, korang leh masukkan lirik dalam website Leo's Lyrics. Macam biasalah, korang kena daftar dulu sebelum nak masukkan lagu yang korang nak tu. Setakat yang aku guna sebelum nie, semua lirik ada.... omputih, melayu, jipun, korea... bla.. bla... bla.. Pasni bolehlah korang melalak! ngeh ngeh ngeh!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:44 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter