ღ Memories to Remember ღ: 2 bulan

Tuesday, June 23, 2009

2 bulan

Dah 3 hari aku period, perot aku masih sakit sepanjang hari. Kalo sebelum ni aku sakit sengugut teruk dan paling teruk pon cuma sehari dan memang bleeding habisla. Berlainan sejak 2 bulan akhir² ni, lain macam jek sakit. Terasa jugak macam sakit gastrik. Siap layan Gaviscon lagik tapi tetap sama.

Jadik tadik aku ajak la king aku gi scan sebab nak tengok cyst dan benda apa yang menyakitkan perot aku ni. Datang klnik memang dengan rasa sedih bila doktor pakar kerajaan hari tu kata aku ada cyst. Memang aku tak inform kat blog pasal cyst aku ni... Yang tau cuma Kak Ana bini Wahid sengal tu jek, masa aku datang serbu gi umahnya hari tu. Hehehe!

Kat klinik...

Doktor tengok aku dengan muka suh aku ceritakan prob aku kali ni. Aku pon ceritalah dari A to Z dan pasal cyst tu suma... Kitaorang memang datang nak scan sebab nak dapatkan gambar lebih jelas tentang cyst.

Masa scan...

Doktor tu pon scanla perot aku. King aku plak berdiri di hujung kaki aku.

Doktor: Ehhh!! Ada baby!!

Doktor tu terkejut jugak kot sebab dia pon tak sangka jugak kali ni datang bawak baby dalam perot. Slalu bawak penyakit jek. Kehkehkeh!

Aku & King
: Aaa???!!

King aku macam tak percaya nko. Terpinga² terkebil² mata nengok... Doktor tu yakinkan lagik...

Doktor
: Ada baby la... Ya Allah...

King: Bukan cyst??

Doktor
: Cyst apanya... baby... tu nampak jantung (sambil tunjuk² tempat jantung baby tengah berdenyut) Hah tuu baby gerak², nampak tak??

Aku macam tak percaya sampai mengalir air mata. Omputih kata Unbelipbebel. Akekekekeke! Lama jugak doktor tu tunjukkan sebab nak yakinkan kami. Siap tunjuk baby tu bergerak². Ya Allah... Gembira tak terkata. Doktor tu kata, baby dalam perot aku ni baru 2 bulan.

Macam mana la aku nak percaya memula tu sebab aku datang period seperti biasa cuma darah tak kuar banyak jek. Jadik doktor tu bagik aku ubat untuk hentikan darah. Mati²lah aku ingat aku ada cyst, period, sengugut, gastrik. Rupa²nya dah 2 bulan... Doktor tu pon pelik camna doktor pakar tu leh detect cyst?

Padan la jugak aku rasa nak makan macam² kat Sabah. Kehkehkeh! Nasib baik la mak bapak aku melayan karenah anak dorang ni. Termasuk pakcik aku yang sanggup beli kek yam/keladi kat kedai. Siap carik yang jenis kek keladi ori lagik sebab pakcik aku takut aku bebetul mengidam. Huehuehue!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:28 PM
8 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter