ღ Memories to Remember ღ: Steamboat Pantai Lido

Friday, May 29, 2009

Steamboat Pantai Lido

Ni 1st time aku gi merasa makan steamboat kat Tepi Pantai Lido. Memula ingat dorang ni jual Yong to Fu. Memang ramai yang jual steamboat kat tepi pantai Lido ni sampai tatau nak pilih mana satu.


Suasana Pantai Lido sekarang. Sebelum ni aku tak nampak orang berjual kat tepi pantai Lido ni. Aku pon baru jek melepak kat Pantai Lido awal tahun tapi tadak orang langsung. Orang berjual pon takda. Agaknya mungkin sebab Danga bay tengah wat renovation jadik orang pon tukar port nak melepak.



Carik punya carik, pilih punya pilih... kitaorang ambik dekat dengan tempat kitaorang parking. Korank kena tengok² orang yang berjual gak. Takot² cina jek tapi kebanyakkan melayu la. Indon pon ada dan aku pon tak brani beli kat indon nyer gerai. Takut HALALA jugak... Indon ni kan susah nak tengok samada dia Muslim ker idak.


Masa makanan sampai tu aku pelik skit la. Camni yerk rupa steamboat. Selalu aku makan steamboat kena sedia periuk dan celur sendirik. kihkihkih! Macam Yong Tau Fu pon ada jugak. Macam Rojak pon ada jugak sebab ada kuah kacang. Entahlah.. Blasah ja la... Sorilah gambar gelap sebab kami makan dalam kegelapan gitu. Kihkihkih! Aku plak spesis ambik gambar malas pakai flash. Kang kantoi plak!


Habis jugak akhirnya. King aku yang perabihkan. Aku bab kena siram ngan kuah kacang ni kureng skit. Tak minat kuah² kacang. King aku kata kuah kacang dia sedap.

Kalo korang gi tepi pantai Lido ni korang boleh nampak TIKUS!! Takot aku wehhh.. tapi tikus ni tak kaco orang. Memang tikus ni dah lama beranak pinak kat tepi pantai Lido ni sebab ada lubang saliran air. Ngeri kan... Apa yang wat aku leh makan kat sini sebab tadak sekor pon lalat aku nampak hinggap kat makanan yang dijual. Agaknya lalat dah tido kot. Huehuehue! Makanan yang kita order pon disimpan dalam bekas pakai buang. Jadik kira selamat la nak makan.


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 2:02 AM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter