ღ Memories to Remember ღ: Steakkkkk

Thursday, May 14, 2009

Steakkkkk

Semalam kitaorang gi Tebrau City nak gi tengok wayang citer Startrek. Sebelum gi tengok wayang sempat melantak dulu makan western food. Nama restoran tu aku tak ingat plak. Hehehehe! Restoran ni kat tempat Restoran Delifrance dulu, sekarang dah tutup Restoran Delifrance tu. Bersebelahan dengan Restoran Manhattan Fish Market.



Memacam jenis tempat makan korang leh pilih kat sini...


Kitaorang ambik tempat duduk ala jopun. Duduk bersimpuh sambil makan western. Kalo melayu tu melayu jugak ler... Wakakakaakaka!


Aku order Jus Carrot Apple. Sesapa suka minom jus carrot tu leh la order jus ni... Bagik aku oklah sebab ni 1st time aku rasa jus carrot. Aku tak penah minom berasaskan carrot sebelum ni. Huehuehue! Nasib baik ada rasa masam² apple.


Ni plak Banana Milkshake king aku punya. Aku rasa skit jek kat straw sebab tak minat air banana ni tapi pelayan restoran ni kata minuman ni yang ramai orang order. Hiskk!! Entah apa sedapnya.


Steakkk dah sampaiii... Dedua order steak tapi lelain gravy. Dedua masak well done.


Kenyanggg arrr!! Aku tak habis la pulak walaupon daging tu skit jek lagik nak telan. Memang tak leh telan sebab makin lama aku rasa daging ni rasa cam rasa limpa lembu jek. Sedap lagik makan steak kat Restoran Daging Segar ni tapi kitaorang tak pegi lagik lepas aku muntah steak yang aku makan kat restoran tu. Argghhh rugi betul...


Licin king aku bedal.. Daging saki baki tu lemak daging yang aku campak lam pinggan king aku. Kahkahkah!

Lepas tu kitaorang gi tengok wayang citer Startrek. Amoi yang duduk sebelah aku ni tengok citer Startrek macam tengok citer hantu plak. Siap tutup mata, terkejut² dan siap kena pelok ngan boipren lagik. Adehhh~~ Memacam...


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:33 AM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter