ღ Memories to Remember ღ: Send Free SMS From Yahoo Messenger

Monday, May 25, 2009

Send Free SMS From Yahoo Messenger

Semalam sembang² conference ngan Kak Hana dan Kak Ana. Dedua kakak yang sengal. kahkahkah! Masa duk sembang, sempat gak ngajar cara² nak hantar SMS FREE guna YM. Yela, kalo dah ada YM tu kenalah manfaatkan ye tak. Rugii ooo tak manfaat benda free ni. Kihkihkih! Benda ni memang dah bertahun guna. Yela.. orang pakai prepaid ni memang rajin carik menda FREE² ni. Kahkahkah! Okay.. Kat bawah ni aku tunjukkan cara² nak hantar FREE SMS ke henset guna YM. Ada 3 cara...



Cara pertama, klik kanan kat ID orang yang nak dihantar sms tu. Klik 'Send SMS Message'.


Cara kedua, klik ID orang tu dua kali sampai kuar box chat. Pastu kat atas tu klik 'actions' >>'Send SMS Message'.


Bila dah klik akan kuar box kecit mintak nomot henset orang berkenaan. Jadik korank taip la nomot henset orang itu. Jangan lupa letak simbol '+' dan nomot '6' kat depan seperti dalam gambar diikuti dengan nomot henset. Dah letak nomot henset terus klik 'ok'


Nanti akan kuar plak box untuk hantar SMS. Dalam box tu dia akan kata "+60198765432 will recieve your messege bla bla bla...". Jadik kompem leh hantar sms...


Cara ketiga plak... Ni kalo orang tu tadak lam list. Maksudnya nak hantar ke mak ker nenek ker... Kalo mak nenek korank ada YM guna cara 1 dan cara 2. Cara ketiga ni orang tadak lam list YM tapi nak gak hantar SMS FREE. Gi kat Yahoo Messenger List. Klik kat group 'My Friend' kat list friend korank. Elakkan klik kat ID orang. Pastu klik 'actions' >> 'Send SMS Message'


Nanti akan kuar box seperti ini. Kalo kuar box lain macam, bererti korang terklik ID orang jadik kuarlah nama orang tu. Jadik elakkan klik ID orang. Bila kuar box cam kat atas ni. Klik 'Other Contact' dan isikan nomot henset orang tu dan klik 'ok'. Senang kan kan kan? Hehehehe!

Banyak country telekomunikasi mobile yang leh guna YM SMS ni termasuklah Malaysia. Malaysia cuma Telekomunikasi Celcom dan DiGi saja boleh yerkkk. Maxis tadak lam senarai. Kalo nak hantar ke Maxis user jugak.... boleh tapi pengguna Maxis tu kena online YM melalui henset. Tu ajar kemudianlah...

Celcom dan DiGi tak perlu online Ym pon leh trima SMS dari YM tapi 3 SMS saja FREE. Kalo nak teruskan hantar SMS FREE kat orang tu memang boleh tapi orang yang kita hantar SMS FREE tu mesti reply. Reply jek 1 ker 2 msg kan. Tekan jek reply, tak susah pongg! Charge pon RM0.30 per SMS. Kalo dekut sangat leh bukak bill claim kat orang yang hantar SMS free guna YM tu. Wakakakakakkaakaka!

Kecepatan SMS FREE tu sampai tak tentu. Kekadang cepat sampai... kekadang leh lambat sampai. Selalu aku hantar cepat jek tapi semalam mungkin agak mengong skit. Adalah lebih kurang 3 jam baru sampai. YM service ngantuk sangat kot! Kahkahkah!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:09 AM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter