ღ Memories to Remember ღ: Online Yahoo Messenger From Mobile

Tuesday, May 26, 2009

Online Yahoo Messenger From Mobile

Ni salah satu cara jugak orang yang online YM tru internet bleh hantar SMS FREE kat korank. Aaaa... yang ni pegguna Maxis bleh trima SMS free tanpa taip nomot henset dia kat YM. Nampak jek sebelah ID orang tu 'I'm On Mobile'. Orang tu tengah online dari henset. Selain tu, jugak korank bleh chit chat YM dari henset tapi yang guna henset tu kena charge la. RM0.30 per sms kalo reply. Kalo tak reply tak kena charge tapi sekurang²nya reply la 1 msg kalo dekut sangat supaya leh terus dapat msg dari kawan YM. Ni korank leh online 24jam pon tak apa. Di bawah ni cara² nak register dulu.


Pertama tama skali login YM korank yer... pastu klik 'Sign in to Mobile Phone'


Pastu pilih korank duduk negara mana sekarang. Macam aku kompem la duduk kat Mesia kan kan kan...


Pastu letak la nomot henset korank yer... +60 bla bla bla pastu klik 'continue'


Tunggu nomot code YM hantar ke henset korank tuk pengesahan. Bila dah dapat code tu leh lah letak nomot code lam petak code tu. Pastu Klik 'Next'


Dah settle klik 'Done'. Ni takkan nak ajar kot. Hehehehe!



Bila korank nak logout bleh la klik 'Sign in to 60198******'. Nanti korank akan dapat SMS dari YM yang korank dah sign in YM dari henset. List friend korank kat YM akan nampak sebelah ID YM korang akan ada 'I'm On SMS' (ni bagi Celcom) dan 'I'm On Mobile' (ni bagik Maxis)


Untuk Sign in dari Mobile... Yahoo! Command..

Sign in : in ID Password
Sign out: out
Send msg: to ID msg
View friends: get
Add friend: add ID
Delete friend: del ID

Send to 22235

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 2:43 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter