ღ Memories to Remember ღ: Demam Lagi

Thursday, April 16, 2009

Demam Lagi

Semalam tak brapa sehat. Tekak terasa perit mungkin luka sebab terlalu kuat sangat membuang kahak. Bila dah luka dalam tekak, telinga aku terasa sakit dan berdegung. Kepala plak berdenyut². Rasa macam nak demam balik la pulakkk!! Adoii tensen...

Tetengah sakit camnilah king aku offer makan memacam. Nak ajak gi makan beefstik la, lamb shank la, chicken chop la, laksa la... Brani jek king aku offer makan time² aku sakit camni. Cyett!!! Argghhh!! Tadak.. Sakit² pon orang dah offer aku tetap blasah gakk!! Jommm MAKANNNN!!


Kebetulan nak carik barang kat Sutera Mall dan belum makan tengah hari. Kitaorang melantak kat Laksa Shack Sutera Mall. Lama tak makan laksa...


Air bandung cincau yang tak sedap! Uwekkk!! Rasa semacam jek. Dah tu manis plak! Pakkal la satu set. Tanak aku pilih air bandung cincau ni.


Laksa plak kitaorang ambik Laksa Lemak singapore. Sedapppp!! Aku ska... Alhamdulillah... Kenyanggg!!


Dua hari lepas lagik aku dah ajak king aku gi gunting rambut tapi king aku bawa hari ni sebab lebih afdal nak mengunting segala gunting apa yang patut. Hehehe! Memana la.. yang penting aku dah tak tahan rambut panjang. Gugur jek manjang...


Turn aku dah siap, ni sekarang turn king aku plak. Aku dulu suka king aku botak tapi sejak mawi muncul dan ramai orang tergila histeria ngan mawi terus aku tanak king aku botak cam mawi. Ohhh pleaseeee... Aku tak rela king aku jadi mawi. Kahkahkah!


Lepas magrib plak aku ajak king aku jumpa doktor. Aku dah rasa tak tahan paler aku dah start berdenyut macam pertama kali aku demam hari tu. Telinga aku plak sakit! Tambah lagik melayan hingus yang tak habis².

Di bilik doktor...

Aku: Assalamualaikum..
Doktor: Wa'alaikumsalam.. Kenapa tak sehat ker?
Aku: Demam... satu rumah demam.

Doktor wat muka terkejut ni...

Doktor: satu rumah demam?
Aku: A'ah, dia *king aku ni pon demam jugak hari tu tapi dah baik
King: A'ah hari tu demam tapi dah ok. Orang rumah saya ni demam tak baik² lagi, dah seminggu.
Aku: Memula dia demam *aku tunjuk king aku pastu ayah dia pastu atok... barulah mak ngan saya. Saya dah baik demam ari tu tapi ni rasa cam nak demam balik. Rasa ada luka kat tekak ni pastu telinga ni sakit dan paler denyut jek.
Doktor: Ada makan ubat tak?
Aku: Takda
Doktor: Ada elergik ngan ubat?
Aku: Tak
Doktor: Awak tak makan ubat jadi badan awak cuba nak melawan penyakit. Batuk kerap tak?
Aku: Tak kerap tapi ada kahak la...
Doktor: Kahak buang?
Aku: Mestilah buang takkan telan kahak kot. Hehehehehe... *dah start loyar buruk kat doktor
Doktor: *gelak Ni budak² ka mak budak?
Aku: Hehehehe...

King aku sengih...

Doktor: *sambil cek telinga dan tekak aku. Demam skit...
King: Injek dia doktor. Injek dia...
Aku: *sambil jeling kat king aku Dia ni memang jaki doktor. Dari rumah lagik nak suh doktor injek. *Cyett!!

Doktor ni gelak jek tengok kitaorang.

Doktor: Tak perlu, demam skit jer...
Aku: kehkehkeh! *Selamat aku

Percubaan kali kedua king aku suh doktor ni injek aku gagal lagik. Miaahahahaha!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:25 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter