ღ Memories to Remember ღ: Alkisah....

Thursday, April 23, 2009

Alkisah....

Lepas masak tuk makan tengah hari, aku cadang nak transfer gambar yang aku ambik semalam. Aku duk carik mana aku letak pendrive aku. Aku duk tanya king aku samada nampak pendrive aku ke idak. Sampaikan aku malas nak pikir dan carik kat mana. Tak koser aku nak memeningkan paler aku carik pendrive tapi suma file dalam pendrive tu gambar² dan semua tu memori.. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

"Dah jumpa ker pendrive?"

Berkali² gak king aku tanya sal pendrive dah jumpa belom.

"Nantilah carik..."

Aku dah naik bengang kat mana dah aku simpan pendrive aku. Last² aku biarkan jek... Lepas baca berita online, aku pon gi ambik kain kat mesin basuh nak jemur. Tambah lagik cuaca panas ni baju sure cepat kering.

Masa duk masukkan baju kat dalam bakul, kepala masih duk ingat²kan kat mana aku letak pendrive. Semua baju pon dah masuk lam bakul. Baru jek nak tutup penutup mesin basuh... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Pendrive akuuuuuuuuuuuuuuu!! Rupanya pendrive aku dah slamat kena basuh dan siap kena spin oleh encik Hitachi. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!


Tatau ler idak file gambar² lam pendrive aku ni masih ada ke idak. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!! King aku plak bagik pendrive jenama yang tidak tau kualiti bila benda camni berlaku. Mementang la king aku pakai pendrive lasak. Terpaksa la aku jemur pendrive aku kejab sehingga kering. Janganlah pendrive aku Innalillah... Doakanlah yerr pendrive aku slamat. Huehuehue!

Lupakan citer pendrive aku yang dah kena basuh oleh encik Hitachi tu. Alkisah semalam plak... Rupanya sebelum keta king aku kena langgar oleh bas, dia gi beli aircorn. Nasib baik pakcik bas skola tu sanggup bayar ganti rugi cuma bayar secara ansur². King aku pon consider gak, tak membebankan pakcik tu. Yela.. Ekonomi sekarangkan MELECET. Menurut cerita pak nujum. Hehehe! King aku nampak bas skola tu macam nak reverse tapi tatau sampai nak reverse habis sebab signal reverse tadak. King aku plak memang benti jauh... Bila bas skola tu reverse makin laju sampai king aku tak sempat nak reversekan keta dia. Pakcik bas tu plak boleh tak nampak keta king aku. Agaknya dah tua tak nampak sangat kot. Jadik berlakulah eksiden melibatkan bontot bas melanggar keta depan king aku. Jadik 2 hari ni memang tak kemana la sebab keta dah hantar gi workshop. Huhuhuhuhu!

Petangnya plak tukang pasang ekon datang rumah nak pasangkan ekon kat bilik aku. Tadak la aku duk terpanggang dalam bilik jek. Miahahahahaha!


Gambar ni aku tak guna flash. Malu plak kan... macam paparazi plak aku. Padahal nak ambik gambo tukang pasang ekon jek. Miahahahaha!


Yang aku tak tahan tu habuk drill. Muka aku ni la terpaksa nak membersihkan dan mengemop berulang kali sampai diyakini betul² bersih dan suci. Ahaks! Lepas ni janganlah lagik ada keja² mendril aku umah ni. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Tak tahan nak bersihkan...


Tadaaaaaaaaa... Ekon dah siap dipasang. Baru semalam merasmikan ekon hujan pon turun. Hujan rahmat merasmikan ekon. Hehehehehe!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:01 PM
6 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter