ღ Memories to Remember ღ: Adik Beradik Ka??

Friday, April 3, 2009

Adik Beradik Ka??

Musim demam dah melanda... Hohoho! Kat umah hampir semua demam kecuali aku dan mak. Bila dah demam, semua tadak selera nak makan. Melantak bubur jer la... Aku plak yang sehat ni memana pon blasah ja.

King ngah demam² pon ajak aku nak gi settlekan bil. Sebelom umah bergelap, tadak air dan telepon kena cut... baik gi bayo. Dorang ni bukan leh lambat skit. Huhuhuhu!



4 bil skali bayar kat telekom... bil air, bil api dan 2 bil telepon. Selalu kalo nak gi membayar bil kat telekom, king aku suka datang dekat² nak tutup sebab dah tak ramai orang. Masa ngah tunggu giliran ada la 4 orang lagik. Tak lah ramai orang nak tunggu...

Bila turn dah sampai, aku pon gi la bayo. King aku plak duduk nunggu...

Aku: Bayar yang ada tanda right jer yer...
Kaunter pompan: Ok yang tanda right yer?
Aku: Ya...

Masa ngah nunggu pompan ni kira bil aku, kaunter sebelah tegur aku

Kaunter sebelah lelaki: Adik beradik ker??
Aku: Aaa?? (sajalah buat² tak dengar walaupon aku dah biasa soklan tu.. hehehe)
Kaunter sebelah: Adik beradik? (sambil tunjuk aku dan king aku)
Aku: Err... Tak, tu suami. (aku sengih)

Kaunter pompan tergelak kan kawan dia ni...

Kaunter sebelah: Macam adik beradik... muka sama...
Aku: Hehe... Memang ramai orang tanya camtu.

Dari sejak skola sampai sekarang... kawan skola aku, kawan bapak aku, kawan mentua aku, kawan king aku sampai pelayan restoran pon tanya benda yang sama "adik beradik ka??". Aku dah terbiasa soklan camtu bila orang tengok aku dan king aku. Ya, memang muka kami SAMA, nandek SAMA (taik lalat kat dahi), kurus SAMA, putih SAMA cuma aku lagik putih skit dari king aku.. kakakakaa! Prasan sungguh! Cuma jantina ngan ketingian ja tak sama. Kikikikiki!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:01 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter