ღ Memories to Remember ღ: Shampoo

Tuesday, March 10, 2009

Shampoo

Tengah carik² shampoo kat watson henset aku plak berbunyi. Rupanya 'kembar' aku plak kol... Kaco sungguh dak ni! Hehe! Sebenarnya bukan budak lagik tapi dah jadik mak budak. Umo tua 5 tahun dari aku. Anak yang pertama dah skola rendah dan kedua baru umo 3 tahun. Kengkawan 'multiply' dulu slalu panggey kitaorang 'kembar' sebab perangai sama kepala gila. Bual punya bual aku pon ambik kesempatan menanya...

Aku: Wehh! Nko tau tak shampoo yang wangi memanjang?
Kembar: Guna shampoo anti dandruff la!
Aku: Aku manada kelumumur! Aku nak shampoo yang wangi tahan berhari
².
Kembar: Ni mesti rambut nko busuk!
Aku: Wehh tolon skit... siot jek! Kakaka!
Kembar: kakakaka!

Tengah sibuk berborak king aku plakkk hilang ntah mana sampai aku naik atas turun bawah JUSCO...

Aku: Wehhh!! Laki aku hilang.
Kembar: Kakakaka...
Aku: Aku kena wat announcement bini kehilangan laki ni. Kakakaka!

Rupanya king aku sibuk keluarkan duit tapi ATM plak prob... Kuikuikui! Aku ni plak menggatal beli Shampoo. Aku nak carik shampoo yang wangi tahan berhari
². Aku slalu guna shampoo sunsilk tu jek tapi sunsilk wangi tak lama sangat. Takut jugak la nak guna shampoo lain ni. Kang maunya rambut aku jadik Bob Marley. Kakakakaka! Carik punya carik, aku belasah jek la ambik Secret Garden ni. Kalo rambut aku jadik cam singa sok, sure aku kasik anak kucing aku pakai jek. Hehehe! Rambut aku plak jenis kering dan gugur. Tatau shampoo mana yang terbaik.



Aku ambik ngan Ellips ni skali. Vitamin untuk rambut. Ellips kaler pink tuk rambut rosak, aku belikan tuk king aku. Untuk aku plak yang kaler kunin untuk rambut berkilat gitu. Keh kehkeh! Kalo ellips ni tak berkesan seperti yang sepatutnya. Aku bagik atok aku pakai... Hahaha!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:59 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter