ღ Memories to Remember ღ: Selamat Johor

Saturday, March 7, 2009

Selamat Johor

Hari minggu hari memancing ikan. Hekhekhek! Awal pagi sure la gi mancing ikan kan. Ikan banyak mahaittt woo! Yela, sekarang ni musim ujan panas tak menentu. Kalo panas, panas betul! Kalo ujan plak, ujan kilat!

Lepas gi mancing cadang nak gi Jusco Taman U nak beli barang dapo. Rumah kitaorang ni memang selalu sangat didatangi tetamu tak kira masa. Kekadang jam 1 pagi pon ada tetamu datang! Tensen tak tensen nko... tapi king aku cakap "tetamu itu pembawa rezeki". Macam mana banyak belanja keluar camtu jugak banyak rezeki masuk. Memula susah gak nak trima tetapi lelama dah terbiasa.

Sebelum nak gi Jusco, mak aku (MIL) ajak gi skola dulu nak settlekan beberapa hal kat skola. Sesambil tunggu kat skola, mak aku tunjuk satu buku bertajuk "Selamat Johor Tanda Kenangan". Memang best gak la buku ni... Banyak gambar² keturunan Sultan Johor dan ceritakan pasal Johor, Menteri Besar Johor dan Tentera Johor. Aku tunjukkan skit jek yer...



Selamat Johor Tanda Kenangan


Mak aku kata dulu harganya cuma 1 dollar tapi sekarang harganya dah RM150 lebih kurang.



Sultan Ibrahim


Her Highness Sultanah Helen Ibrahim. Photograph taken in 1935.


Ni Johor Bahru dolu²...


Tengku Abubakar D. K. etc. Tengku Aris Bendahara Johore. Born 17th February 1989.


Their Highnesses The Sultan and Sultanah of Johore. 1984.



The Ungku Aminah binti Ahmad, consort of The Tengku Mahkota & her two sons, Tengku Mahmood and Tengku Abdulrahman.


Pengawai² Johor... Tengok² kalo ada datuk moyang korang lam ni. Wooo bangga woo! Hehe!


Menteri² Besar Johor


Lalalalala... Lagu Johor. Aku tatau camna rentak lagu johor ni. Lagu negeri aku, aku reti la. Sabah tanah airkuuuu~ Negeri kita yang tercinta~... Ngeh ngeh ngeh!

Bestkan kan kan... Tu baru tunjuk skit! Buku tu pon skola mak aku beli satu koleksi jek. Ada lagik koleksi lain katanya tapi buku² camni mahait! Dah nama buku sejarah kan sure la mahaitt!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:25 PM
1 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter