ღ Memories to Remember ღ: Nurse yang KEREK

Monday, March 30, 2009

Nurse yang KEREK

Hari ni aku ada appointment kat hospital, aku ingat kali ni aku nak kena ambik darah lagik. Yela, aku dah naik tensen asik ambik darah jek. Dracula apa?? Hehehehe! Hari ni aku nak cakap sal NURSE yang KEREK ni.

Aku ni bukan selalu gi spital, ok. Sepatutnya appointment aku petang tapi aku sebenarnya tak penah cek pon appointment aku jam brapa. Aku cuma pentingkan tarikh appointment ja. Jadik aku blasah datang pagi. Jadik, masa ambik nomo dan kena panggil kat kaunter.. aku bagik la kad kecik tu. Nurse tu cek pastu cakap ngan aku ngan sora tak mesra alam "dik, appointment petang apsal datang pagi?!". Aku jawab la selamba "Oh ye ker??". Sebelum ni tak kecoh pon appointment aku petang dan aku datang pagi. Yela, aku ingat appointment ambik darah jek.

Pas bayar aku pon gi tunggu giliran bilik berkenaan. Masa duk tunggu tu ada la bilik bersebelahan bilik appointment aku ni NURSE dia KEREK toiiii!! Cakap bukan main garang dengan apek cina ngan anak² apek tu skali. Nurse tu marah² orang tu letak kad salah la apa la. Ntah brapa kali apek tu kena marah dek nurse ni. Oiii!! Nko nurse tak leh cakap lembut skit dengan pesakit ka?? Bukan semua pesakit slalu datang spital cam aku ni. Aku ni tak suka nurse kejenya marah² pesakit. Anggapnya la pesakit tu BODOH PIANG yang tatau apa². TOLONG TUNJUK AJAR DENGAN CARA NADA YANG SOPAN SKITTT!! Bukan nak marah²...



Nurse ni memang muka SINGA BETINA. Kalo nko tanak senyum ngan pesakit, aku tak kesah tapi jangan cakap dengan nada marah² macam orang tu reti. Nasib baik nurse bilik aku ok. Cakap pon lembut jek, sopan lagik. Sama ngan nurse yang ambik darah aku sebelum ni. Nurse SINGA patut ambik nama wat aduan jek. Tak layak jadik nurse. Bukan aku tatau ramai nurse garang² nak MAMPOS kat spital tu. Dorang ni kalo tensen sal keja sure pesakit jadik mangsa. Aku tatau la kalo nurse ni hari² period, moody memanjang. Aku nak SEKEH ajer paler dorang ni.

Aku ni pon BERANGIN jugak.... Terutama bila ngajar orang. Dulu kecit² cita² nak jadik CIKGU konon tapi lelama aku prasan aku sebenarnya tadak bakat nak mengajar orang sebab setiap kali aku ngajar orang yang lambat paham, aku cepat berangin. Jadik sampai sekarang aku tak penah ngajar orang. Kalo aku disuruh ngajar adik ka kakak ka atau sesapa la sure aku ngelat tanak ngajar sebab aku tau ANGIN aku tahap mana. Jadik NURSE² SINGA kat hospital tu kalo tau diri sendirik tu cepat berangin dan asik berangin dengan pesakit... TOLONG la jangan jadik NURSE! Korang jadik tukang masak lagik bagus. Bila lapar, masak.. Jadik kalo tensen ngan boipren, bleh marah ngan kuali ka bawang ka ikan ka. Nyampahhhhhhhhhhhh!!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 7:06 PM
4 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter