ღ Memories to Remember ღ: Aku telah diterjah!!!

Monday, March 23, 2009

Aku telah diterjah!!!


Nampak tak dak ni?? Ensem tak?? Ensem?? Cam kenai jek kan kan kan. Kehkehkeh! Bukan budak ni yang terjah aku tapi mak budak ni la yang terjah aku ari ni! Sapa lagik kalo bukan mek buyung Hana dari Jepun tu!! Tadak angin tadak ribut cuma ujan guruh kilat jek tadik, datang kak Hana ngan famili wat suprise kat aku. Memang SUPRISE la kak Hana oiii!! Nasib tak pengsan ajek. Kakakakaka! Aku memang tak sangka sangat kak Hana sampai umah aku dengan berkat alamat umah yang dibawak dari Jepun tu. Hahahahahaha! Adoiii... Kak Hana kak Hana! Kejam tau main terjah²!

Kak Hana mai umah tadik lebih kurang jam 5 petang. Masa tu aku lam bilek nak Asar. Sebelum aku nak Asar tu dengar la bunyi "ting tong" loceng umah. King aku plak kat bawah jadik aku tak pedulik la sapa datang. Sure tetamu king aku ataupon mak ayah aku. Masa ngah Asar, king aku plak terpekik² cam hilang bini. Hilang kekusyukkan aku. Apa hal plak kan! Lepas Asar, aku pon jengah ler dari tingkap bilik... nampak la ada keta parking depan umah aku kat dalam keta ada lelaki ngah nunggu. Ahhh! Ni mesti kawan mak aku.

Aku pon tun ler bawah nak wat air ker apa kan. Pastu king aku jerit kawan aku datang. Aikkkk!! Kawan aku??? Sapa plak kawan aku yang tau umah aku ni?? Hahahaha! Betul! Aku memang tadak kawan kat Johor ni in real life selain kawan cyber ajek. Kawan yang penah datang umah aku cuma sorang kawan skola dan sorang lagik penah tolong aku masa kat epot. Dua² memang dah tau umah aku dan dedua lelaki. Jadik aku tadak kawan pompan yang sudi nak berkawan ngan aku in real life. Ahaks!! Poyoo jek kan!

Bila aku dengar jek king aku cakap "kawan", aku pon jengah dari pintu tapi tak nampak orangnya sebab duduk disebalik ampaian klasik ku itu. Pastu aku terpandang ler sorang budak kecit ni (si Daniel). Alamakkk!! Cam kenal jek! kakakakaka! Pastu aku terus larik naik atas pakai tudung segala. Hahahahaha!

Borak² la dalam lebih kurang sejam. Sempat gak la aku tanya "dah brapa buah rumah beraya hari ni??" Kakakakaka! Raya sokmo nko kak! Masa deduduk berbual ngan kak Hana, si Danish sibuk ambik gambo guna henset mak dia. Last² dia ambik gambo aku dan aku ambik gambo dia. Dalam diam², nakal gak si Danish ni. Habis ditonyoh mulut aku ngan kapal robot dia tu. Uwaaaaaaaaaaaaaaaa!! Aku didera depan mak diaaaa!! Kejammm!! Oooo.. Brani nko balas dendam bagik pihak mak nko yerkk sebab aku slalu kutuk mak nko kat blog! Huehuehue! Pastu si Danish sempat lagik tunjuk surat cinta dia yang disumbat lam beg mak dia. Kakakakakaka! Memana jek nko bawak surat cinta tu Danish. Kelakar sungguh hero² kak Hana ni. Ada jek wat aku gelak!

Terima kasih la kak Hana sebab sudi singgah rumah Jiya yang tak seberapa ni. Ahaksss!! Amaran keras buat kak Hana. Dilarang terjah menerjah lagik pasni. Kalo idak, akan digantung depan pagar umah "No Salesman". Hahahahaha! Ehemm!! Buat kak Noorsha gak yerr... Kak Noorsha tu ada bakat² nak terjah gak tu. Huhuhuhuhu! Nasib baik Kak Ana bini Wahid tatau alamat umah aku. Hekhekhek!


Terima kasih gak atas ole ole ole yole dari Jepun ni.


Terus lekat kat Fridge oke... Hahahahaha!




what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:12 PM
7 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter