ღ Memories to Remember ღ: Tamu KB

Saturday, February 7, 2009

Tamu KB

Penah gi Kota Belud tak?? Urang Sabah pon panggil Kota Belud ni KB jugak! Bukan Kota Bahru ok! Kota tu bermaksud kota la kan dalam omputih CITY. Kihkihkih! Belud tu bukan ikan beluuddd!! Lepukkk kangg!! Belud tu dalam bahasa bajau bermaksud bukit. Jadik KOTA BUKIT. Hehe! Gambar ni sebenarnya dah lama simpan. Masa ni aku lom beli kamera kompek lagik. "Nya' ru'un usin tekk"... hehe! Maksud aku "tak ada duit". Jadik aku pinjam jek kamera kompek makcik aku.

Gambar ni gambar bulan 2 tahun lepas. Aku dan king balik Sabah sekejab tapi king aku terpaksa balik awal sebab keja dan aku masih stay sebab tak puas nak pelok ayam kambing. Haha! Jadik king tadak, aku mengatal gi berjalan ngan kakak. Kitaorang gi Tamu KB.

Jalan nak gi KB... Sila abaikan cermin keta akak ku yang kotor itu. Hahaha! Korang kalo duk Sabah jangan harap nak keta lawo². Baru cuci keta sure berdebu berlumpur sebab sesetengah jalan kat Sabah grumble skit sebab tu ramai orang² sini pakai keta four wheel. Lantak nko la nak bawak keta ganas camna. Hehe!


Jalan nak ke KB pon manyak pusing² sampai aku nek pusing gak. Perjalanan ambik masa setengah jam lebeh...



Selamat datang ke Kota Belud. Kalo datang sini jangan lupa menunggang patung kuda tu.. hehehe! Yehaaaaa!! Ariibaa!! Aribbbaaa!! Andreee!! Andreee!!


Kat Kota Belud ni pon leh nampak Gunung Kinabalu... Nampak?? Nampak?? (sambil tunjuk lobang idong) Kakakaka!



Lambai kat lembu tu skitt!! Akekeke! Ni lembu berwarganegara Sabah tauu!! Hahahaha! Lembu for SALE!! Berminat??


"Ehemmm!! Oii minah! Ketepi skitt!". Hehe! Ni la dia Tamu KB... Sadiskan kan?? Dengan gerai kecit dan rupa camtu... tapiii syyiiookkk woo!!


Makcik ni tengah test peralatan muzik tradisional. Pandai woo makcik ni main. Aku pon pandai main gakk tapi bunyi len macam skit.... kikikiki!


Ikan bilis Sabah mari... Kalo gi Sabah jan lupa borong ikan bilis gak. Sedap! Akekeke! Cam promote jek kan...


Pais Jagung... dibalut dengan kulit jagung. 1 ikat singgit jek!


SELAMAT HARI RAYA! Hehehe! Ketupat pon ada jual. Bukan hari raya jek tau orang jual ketupat...


Jagung rebus... Ni jagung jenis pulut.


Kuih muih biasa² ajek...


Kuih penjaram a.k.a kuih jawa... sapa tak penah makan kan. Kuih ni aku suka makan time panas² jek.


Lampan jawa sedia untuk digoreng... aku hari tu, 1st time makan ikan dah siap untuk digoreng ni. Rasanya oke² jek...


Boooooooooooooo!!! Kakakakaka! Sengall!!!


Jom balikkk... korang pon balik la.. cita dah abiss.. akekekeke!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 7:16 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter