ღ Memories to Remember ღ: Sedap Corner

Saturday, February 14, 2009

Sedap Corner

Hari ni Queen majuk² skit ngan King. Bukan majuk skit, majuk tahap GABAN! Hiks! Apasai la dok sebut nama GABAN kan... Kang tersedak Gaban kat Jopun tu.. Akekeke! Jadik cara King nak pujuk Queen dia ni sonang joo. Ajak gi MAKAN! Kakakaka! Jadik bab nak gi restoran mana aku la pilih. Aku sebenarnya tak penah makan kat Sedap Corner. 2 tahun duduk Johor ni langsung tak penah singgah Sedap Corner kat JUSCO Taman U tu. Slalu jeling jaaa... Hari ni keputusan Queen nak gi Sedap Corner.


Hermm.. Kita tengok menu apa yang nampak sedap. Setelah ditelek dibelek, aku ambik Beef Kueteow. Aku kan kalo makan kat luar slalu order masakan mee dan sekutunya. Nasik aku takkan order sebab nasik makan kat umah lagik sedap. Hehe! Alasan jek tu... kikikiki


Minuman aku ambik Langkawi Sunset... Jauhh no minuman aku ni. Sampai ke Langkawi gitu...


King aku plak order Juice Orange... Orange jus tak sedap! Aku wat lagik sedap! Hehehehee!



Ni la Beef Kueteow yang aku order tu. Boleh tahan la tapi tak leh lawan kat Sabah... Kikikiki! Menyampah asik Sabah ajek kan kan.


Tetap habis sebab kebulur tak makan tengah hari lagik. Merajuk punya pasal! Hahaha!



Mari kita ramai² kecur liur... Sedapkan kunyah cili api tu. Hehe!


Sirlion Steak... King aku kata tak sedap! Daging keras... gravy kureng tapi aku pelik ngan king aku ni, kalo queen dia masak tak sedap tak komen plak. Kakakakaka! King aku ni spesis tak cerewet kalo makan kat umah. Dia lagik suka! Kat luar ajer cerewet nak mampos!


Lepas tu singgah kejab kat JUSCO nak beli Cokelatttt!! Yeyyy king belanja cokelatt!! Sengal jer! Susu Godday wajib beli nak maintain badan tanak kurus sangat... Hehehe! Conflakes untuk melantak time lapar!


Coklat Lindt Pistachio. Cokelat ni memang tadak lambang HALALA tapi ingredient suma boleh makan tadak gelatin, wine dan tanpa melamin... hikhikhik! Coklat import maaa... Pesanan penaja, "jangan selalu beli coklat import, belilah coklat buatan malaysia cop sirim dan bukan cop jempol". Kihkihkih!


Besarkan mata anda bukan besarkan mulut anda!! Heks



Sedapp arrghh!!

Labels: ,

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:32 PM
8 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter