ღ Memories to Remember ღ: Sarapan Pagi

Monday, February 2, 2009

Sarapan Pagi

Argghhh!! Letihnya badan! Rasa nak berguling lagik atas katil sebab ngantukk!! Tadik pagi kuar dengan king nak gi spital ambik darah tuk kali kedua tapi terpaksa ditundakan ke bulan depan la pulak! Tensen tollll laa!! Kalo aku dah tensen, geram dan tertekan mesti aku jadik lapar nak makan orang! Hehe! Jadik king aku ajak gi sarapan kat restoran berdekatan. Kalo ikutkan, aku ni jarang sarapan pagi sebab tu badan aku maintain keding jek walaupun aku kuat makan pada masa yang lain. (Dengan penuh gaya) Pandangla... Lihatla... pinggangku yang ramping.. Haha!

Nama restoran ni Restoran Saga. King aku kata restoran ni menu popular nasik lemak dan ramai 'orang berpangkat' makan kat situ. Jadik aku pon ikut jer la, yela.. bukan aku yang drive. Hihi!


Ni la dia nasik lemak tu yang dikatakan 'sedap'! Tatau camna taste berpangkat ni yekk?? Amponnn yer makcik, tak leh nak promote nasik lemak ni sebab sambal ikan bilis cair dan kureng. Rasa macam sambal ikan bilis dalam tin tu ajer. Tengok la timunku yang sumbing itu... akekekeke! Aku rasa kalo mak aku bukak gerai jalanan tepi restoran makcik ni, terus tak laku nasik lemak makcik. Kakakaka! Keji kan aku!


Order teh tarik jek...



Nasib baik la nasik skit. Dapatlah aku habiskan jugak. King aku lagik la langsung tak jamah sambal ikan bilis tu sebab mak dia wat lagik sedap dari makcik restoran dan queen dia ni hah! Kakakaka!


Menariknya kat restoran kecil ni, banyak gambar² lama... Memang best cuci mata tengok gambar² lama kat restoran ni. Kalo tanak makan, minum pon jadik la yerkk!! Hehe!


Penuh dinding dengan gambar sultan² ... menteri² .. gambar² Allahyarham P. Ramlee dan sewaktu denganya...


Radio lama pon ada sehhhh (dah bercakap orang melayu singapore plakk.. Hehe!)



Hujung skali tu mesin taip lama yang satu lagik ni tatau amenda... Wahhh!! Tebalnya misai dan kumis mu pakcikk!! Mesti nak lawan Datuk K ni... Akekekeke!


Gambar² Sultan Johor



Bestkan?? Makan sambil tengok dinding pon tak boring. Hahaha! Kalo nampak, kat blakang kerusi putih tu ada gambar mak sultan Johor omputih. Kalo tak nampak bleh klik gambar tu. Kalo tak nampak jugak meh datang singgah minum kat Restoran Saga kat bandar Johor ni.


Ni gambar² Johor lama...


Aku rasa nak cabut jek gambar² lama ni suma wat tampal kat dinding bilek mandi aku. Jadik tadak la boring kalo aku nak melepaskan 'hajat besar' lam tandas. Hahaha!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:43 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter