ღ Memories to Remember ღ: Plan Tak Menjadik...

Saturday, February 28, 2009

Plan Tak Menjadik...

Hari ni plan asalnya nak gi ambik dompet adik yang tertinggal kat umah makcik kat Senai. Memang cuai toi adik aku ni. Ada ka dompet bleh tertinggal. Takkan la berjalan tak ingat dompet ka duit ka. Hiskkk!! Nasib baik la ada passport, kalo idak jadik mamat indon la adik aku ni kang! Kakakaka!

Sebelum nak singgah memana, kitaorang gi makan kat Uncle Jo Sutera Mall. Aku memang dah lama tak pegi Sutera Mall. Memang tadak apa yang beza, suma sama jek cuma terkejut ada akuarium tu ada ikan.. ker aku baru pasan sekarang?? Hehe!


Selesai jek makan kat Uncle Jo, aku ternampak ikan beso dari atas terus ajak king ngan adik turun tengok.



Ni la ikan... Fish! Fish! Akekekeke... Akuarium ni terbuka tau! Memang leh masukkan tangan kaki kepala dalam ni. Kalo brani la... ehehe!


Beso toi ikan ni... Takut aku tengok! 1st time aku nampak ikan ni kat Giant KELENTONG (Plentong). Kali ni dah ada dekat sini plak. Lebih kurang 4 ekor ikan gergasi ni dalam akuarium ni.


Aku ngah bayangkan camna kalo ikan jerung yerkk?? Huhuhuhu!


Nak pegang?? Pegang la... Aku nak pegang?? Sori nek lori la! Aku geliiii takutttt ngeeriiii eiiii..


Pemandangan dari tepi...


Ni kat atas plak...


Nak terjun?? Boleyyy... Silakan...



Gelapnya awannnn...


Lepas dari Sutera Mall kitaorang nak carik satu kedai ubat kat Majide Park tapi tak jumpa². Malas nak buang masa mencarik, kitaorang terus gi Angsana sebab aku nak belikan skit kuih kerepek untuk mak aku kat Sabah. Kebetulan plak kat Angsana ada EXPO apa ntah... cam pasar tani la gitu. Salah timing nak gi beli da... Tensen nak carik parking!


Carik punya carik parking dapat gak la rezeki parking. Kalo idak sure king aku pakat tunggu kat bawah ajek. Ni dah dapat parking, meraban la nak gi tengok expo. Kihkihkih!


Baru lepas hujan plak tu... habis jalan berlopak². Habisss la seluar jeans aiii.. Hehehe!


Menonong ajek adik aku tau ni kalo berjalan. Kakak dia tinggal jauh kat blakang saja wat derkkk! Bertuah punya adik! King aku pon sama! Kalo orang kol sal hal keja sure tak pasan kalo Queen dia hilang.


Dah habis beli barang skit tuk mak, aku singgah beli popiah crispy ni. Makk oiii!! Pedassnya sambelll...


Ni Ikan Bilis Pintal. Sedapppp!! Aku sukaaa! Wat stok makanan dalam bilek. Hihihi!


Aku belikan mak aku dodol durian skit...


Telinga KELINNNNN!! Kalo sebot jek kelin sure aku gelak punya la. Hehehehehe...


Peberet mak aku, Batang Buruk...


Ni kerepek apa ntah. Aku pon tak rasa lagik sedap ka idak.


Plan nak ambik dompet adik aku tak menjadik sebab tetiba jek paler king aku sakit semacam. Habis kensel suma plannnn!! Plan nak ambik dompet ditunda ke hari esok!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:24 PM
4 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter