ღ Memories to Remember ღ: Perjalanan Aku

Sunday, February 15, 2009

Perjalanan Aku

Hari ni terpaksa gi singapore lagik atas urusan dan aku ikut sebab King nak bawak keta masuk Singapore. Jadik Tadaklah aku dan king penat sok. Kalo King aku nak gi Singapore dengan bas sure aku tamo ikot! Penat wehh!! Turun naik bas pastu cek kastam cop jempol lagik. Kat Mesia tadak la susah sangat tapi Kastam Singapore tu la tensen nak mampos! Kalo ramai orang tun Singapore terutama time hari keja sure korang patah kaki berdiri nak cek kat kastam Singapore begitu jugak dengan kereta. Jam berjela tinggal nak sapu kat roti jek.

Jadik hari hujung minggu ni senang skit nak tun Singapore. Nak tau jam ka tak jam kat sebelum nak masuk atau keluar Singapore boleh gi kat One Motoring klik jek kat gambar On-The-Roads pastu klik la kat Woodlands Checkpoint ataupon Tuas Checkpoint. Kepada sesapa tatau jalan pulak, korang google maps atau google earth jer kan senang. Sangat² senang! Dengan kemudahan internet sekarang semua kerja mudah! Kalo sapa tatau nak bersyukur memang patut diberi pelempang ajer.


Ni baru keluar dari Check Kastam Malaysia...


Syokk jer jalan tak penuh kereta...


kalo nak racing kat sini pon leh... Jalan bleh drift. kakakaka!


Nampak dah Singapore kat depan tu... Lambai skit! hikhikhik!


Ok... kita nak gi chek kat kastam Singapore plak.


Dah slamat sampaiiii Singapore. Mesti ada yang tanya mana gambo kastam Singapore?? Mana leh gambo kat sana wehhh!! Kang naya aku kena tangkap... Kang dorang pikir aku ni Mas Selamat plak kang! Mas Selamat versi wanita melayu terakhir! kahkahkah!


Ni 1st time lalu ikut Tambak Johor dengan kereta sendirik. Sebelum ni masuk guna kereta sendirik melalui Tuas.



Sekarang dah sampai kat Chua Chu Kang


Kitaorang nak menghala ke Yew Tee.


Semua gambar bangunan rumah jek kan.. Hehehe!



Kitaorang dah sampai kat Yew Tee



Menghala masuk carik rumah dan carik parking...


Dah sampai ponnnn...


Err... Tiger kim salam kat korank! kakakaka!


Parking hari ahad dan cuti² umum kat Singapore FREE dari 7.00AM sampai ke 10.30PM. Parking free kat kawasan perumahan jek tau! Kalo parking kat plaza soping komplek kena bayar la wehh!! Jadik kalo korang nak singgah soping ka jenjalan ka kat Singapore ni, bleh gi hujung minggu dan park kat tempat parking kawasan perumahan berdekatan pastu korang naik la MRT kan senang. Hehe! Kalo hari bekerja parking cas SGD10 sehari untuk parking kawasan perumahan. Kalo parking kat tepi jalan atau soping komplek sure la kena kapak kan... Hikhikhik!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:48 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter