ღ Memories to Remember ღ: Majlis Kawen di Muar

Sunday, February 22, 2009

Majlis Kawen di Muar

Hari ni gi Majlis Kawen sepupu aku kat Muar. Dia dah kawen ngan orang Muar, jadik bertambahlah bendera Sabah kat Johor ni. Kikikiki! Nasib baikla kepala aku tak penin dan perot tak meragam pasat makanan yang aku makan semalam. Kalo idak sure hari ni tak dapat nak makan nasik minyak. Kitaorang bertolak dari jam 8 pagi dari skudai pastu singgah breakfast kejab kat Machap.


Aku breakfast Soto Mee Hoon. Tak teringat nak ambik gambar jadik sempat ambik kuahnya jek. Kehkehkeh!


Pepagi minum air Teh Limau...


Sudah kenyanggg... kitaorang sambung perjalanan...


Tengah syok ambik gambar tetiba kamera aku habis bateri la plakkkkk!! Adoiii!! Aku terlupa cas plak semalam. Tensen sungguh!

Akibat kamera aku dah kehabisan bateri dan tadak bateri backup. Aku ambik gambar guna henset jek la.. Huhuhu! Kamera henset aku cuma 1.3 mp saja. Gambar blur² gitu...


Sekarang ni kitaorang kat exist Pagoh. Kalo balik kampung belah ayah slalu la singgah beli buah kat sini tapi kali ni tadak buah yang best...



Kitaorang dari rombongan pengantin lelaki. Aku geram tau tengok kameraman ni. Lembab tui ambik gambar. Ambik gambar pon skit², tak macam kameraman yang aku upah masa majlis kawen aku. Habis suma pergerakan di ambil. Nasib baik aku tadak kamera SLR. Kalo idak dah aku join sama... Sekarang ni aku hanya merangkap kamera amatur... Hehehe! Kalo kamera kompek aku tak kehabisan bateri pon aku duduk jauh dari kameraman ni. Tak termampu nak tanding dengan kamera dia. Kahkahkah!


Pengantin lelaki dah masuk melepasi pintu gerbang...


Tuuu dia pengantin pompannya. Kecit molek ajek orangnya...



Kita bersilat dulu yerrrr... Haiiyaarrgghhh!! (Tendang pintu rumah)


Makkk oiiii!! Banyaknya tolllllllllllllll!! Kakakakakaa! Aku tol masa kawen 2 orang ajek... Satu tol kat naik pelamin dan satu tol lagik tunjukkan muka pengantin pompan. Kihkihkih!


Tema majlis pepel pink gitu! Wahhh!! Dah jadik laki orang dah nko yerrr.. Kihkihkih!


Aku nak makan time ni pikir sepolo kali gak. Lauk yang dihidang sikit noooo! Meja untuk 8 orang tapi satu lauk dihidang cam sorang dua makan. Ada ka ayam cuma 2 ketol untuk 8 orang??? Daging 3 ketol. Gulai nenas cam sorang makan. Jadik berjimat² la makan yerkk!! Kakakakaka!


Tengok la laukku ini. Hehehehehe!

Masa balik kitaorang ikut jalan Yong Peng. Adoii.. Jauh betul nak gi Highway. Pasni tamo ikut jalan Yong Peng lagik la. Terlalu bahaya bila time hujan lebat macam tadik petang. Perjalanan yang singkat bleh jadik lama. Hujan plak terlalu lebat sampai terpaksa on lampu emergency pastu banjir plak kat Tongkang Pecah! Nasib baik kami selamat jugak sampai highway dan selamat sampai rumah. Argghhh!! Penat toiii....

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:52 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter