ღ Memories to Remember ღ: Kisah semalam dan Hari Ini

Wednesday, February 25, 2009

Kisah semalam dan Hari Ini

Semalam ingatkan dapat la bersenang lenang duduk depan internet kan. Baru teringat yang sedara aku nak datang dari Muar sebab nak balik Sabah hari ni. Sambil tunggu dorang sampai dari Muar, aku ngan king berbelanja kejab kat JUSCO Taman U pastu terus gi umah makcik kat Senai sebab dapat panggilan dorang dah sampai kat umah makcik kat Senai.

Sampai jek umah makcik dah maghrib. Lepas maghrib dan makan malam terus gi umah kami plak sebab masa pon dah suntuk. Lepas dari rumah kami terus gi rumah kawan lama makcik aku, kira keluarga angkat makcik aku la. Kat rumah makcik tu layan cucur apa ntah.. akekeke... jejak sampai la jam 11 malam lebeh baru balik. Suma dah kenyang terbongkang dan letih terutama pakcik dan makcik aku yang baru sampai dari Muar.


Lepas jek suma dah balik, king ajak gi minum² sambil menikmati taik bintang kat Taman U. Macam dah lama plak tak dating memalam kan... Akekeke! Tak sempat la nak ambik gambar kan sebab sibuk berborak ngan laki. kihkihkih! Borak punya borak sampai jejak jam 2 pagi. Adoiii... punyalah ngantuk tahap gaban. Nak surfing mata dah pejam celik pejam celik terus tido...

Bangun pagi mata dah pedih
² masih rasa ngantuk macam tamo bangun. Kang tak bangun sapa nak masak plak kang! Gagahkan jugak la bangun sediakan sarapan dan masak. Pastu king suh aku masak cincai ajer sebab nak bawak maknya gi Tabib Haji Noor. Termasuk hari ni mak aku dah 2 hari tak gi skola.

Macam biasa la kalo gi jumpa pak aji tu sure menjerit
² sakit kena bekam. Alhamdulillah la mak aku terus muka dah naik merah lepas bekam. Kebetulan klien king aku pon ikut sama sebab sakit tulang blakang dan kencing manis keturunan. Sambil duduk²... sembang²...

Pakcik Talib: Kalo kena bekam acupuncture ni mesti jerit
² supaya release tensen

Aku dan king gelak...

Bila kena time pakcik ni... Aku tunggu jugak la pakcik ni jerit
² kan tapi senyap jek masa kena bekam. Jadik aku pon perli...

Aku: Aikk.. cikk tadik kata nak jerit? Tak jerit ponnn...

King aku mengekek gelak bila dengar aku menyakat...

Tungu punya tunggu tak gak dengar sora...

Aku: Tak aciii la tak jeritt tadik kata nak jerit.. Kakakaka...

Last
² time kena acupuncture 22 batang jarum. Mengerang nkooo! Kakaka.. Aku dah tau memang sakit ngilu bila kena acupuncture habis bergetar satu badan bila jarum kat badan tu kena jentik atau dipusingkan.

Aku yang dah penah merasa sure la tanak lagik kan. Jadiknya aku ngelat mintak ubat lama kat pakcik tabib tu. Pakcik tabib tu pon senyum
² tengok aku sebab aku la paling kuat menjerit sakit. Sampai nangis² nko... Kakakaka! Ubat ni untuk perot aku yang slalu sakit akibat gastrik...



Ni la ubat yang aku makan. Ubat ni leh bangkit selera makan jugak!


Ubat ni yang aku tak tahan makan. Pahittttt!! 1st time aku makan termuntah² aku nko... Lelama dah biasa... Ubat tu tertumpah sebenarnya, jadik aku snap ja la.. kikikiki!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 6:36 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter