ღ Memories to Remember ღ: Kipas Baru

Tuesday, February 24, 2009

Kipas Baru

Semalam petang king ngan ayahnya gi beli 2 kotak kipas siling dan lampu dinding. Kipas tu satu untuk kat bawah dan satu untuk kat bilik.


Bilah kipas siap sedia untuk dipasang... Sesapa nak fight tu leh ambik sorang satu... Hehe!


King aku ngah sibuk memasang kipas dan dibantu oleh pembantunya abang Bob.

Hahhhh!! Sesapa yang tingin ka mengidam ka nak tengok ketiak bapak mentua aku silakan.. kakakakaka! Ni dah serupa dengan kes gambar separuh bogel Elizabeth Wong tu... Hehehe!


Turn king aku plak memasang wayar kipas dan aku pembantu suluh. Kihkihkih! Ni bukan lampu suluh tapi raket nak me'raket' lalat dan nyamuk. Dah banyak lalat dan nyamuk Innalillah disebabkan raket ni. Kahkahkah! Best main raket ni ngan lalat. Lalat kompem hangussss!!!


Tadaaaa... dah siap pasang kipas. Ni kipas kat ruang tamu bahagian komputer.



Dan ni plak kipas kat bilik aku... Selama ni pakai kipas berdiri tu jek. Lom mampu nak beli ekon. Hehehe! Ada rezeki lebih nanti bleh beli ekon plak! Tambah lagik cuaca panas sekarang ni. Fuuhhh!! Berkuaahh ketiakk!


Alamakkk kaler itam plak! Kihkihkih! Kelin pon kelin la...


Lampu tido ni plak dipasang kat bilik abang Bob dan adik aku. Kenalkan ni tangan abang Bob. Kehkehkeh!


Tak cantek toii lampu ni. Cam lampu kat tepi jalan ajek. Akekeke! Muluuttt tadak insuran toii!


Pewwwiiittttttttttt!! Very lomantik leyyy...

Ingatkan semalam leh la berinternet dibawah kipas baru kan tapi hampehhh... modem wireless aku kong plakkkkkkkkkk!! Jadik aku pon boring tahap gaban terus gi masak nasik goreng....



Nasik goreng dah habessss!!! Akekeke!! Jadik layan pinggan nasik goreng jek la. Kakakaka... Memalam gi menumbuk bawang nak wat nasik goreng macam nak pecah rumah. Geram ngan lesung batu dah 'tumpul'. Nak beli lesung batu tatau kat mana jual lesung batu yang kualiti skit. Aku tak caya sangat lesung batu kat hypermarket ni. Kat Johor ni mana tempat jual lesung batu yang kualiti ekk?? Huhuhuhu!

Line tenet semenjak dua menjak ni slow la sangat! Sampai susah nak kaco dapo orang. Ni pon line macam sarat dah... Nanti malam kang sebelum tido wajib kaco dan tinggalkan bau bau kentot kat dapur akak² ku... Tunggu yerrrr!! Akan diserbu beberapa jam lagik! Lalalalalala~ Sila privatekan blog anda.. Kakakakaka!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:53 PM
5 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter