ღ Memories to Remember ღ: Daging Segar

Saturday, February 21, 2009

Daging Segar


Hari ni king ajak gi makan kat satu Kedai Daging Segar. Aku tatau nak panggil restoran ka kedai sebab kat luar tu nama kedai Daging Segar tapi dalam menu ada tulis MySoup Cafe. Jadik kedai ni 2 dalam 1 la. Kedai pon ya restoran pon ya. Kedai ni jual daging segar import dari Australia dan New Zealand. Korang boleh beli daging mentah ataupon makan terus kat sana. Ni 1st time gi kedai ni dan sebelum ni pon tatau ada restoran western ni. Kebetulan yang promote restoran ni pon klien king aku dari Singapore. Haha! Tengok... orang Singapore lebih tau restoran western kat Johor ni.


Ni antara menu kat kedai @ Restoran Daging Segar. Tadak mahaitt sangat kan? Ni Restoran melayu dan HALAL.



Sambil² duduk tu korang bleh tengok gambar daging dan nama² bahagian anggota. Jadik korang leh pilih bahagian mana yang korang nak. Dada ker, kaki ker... buntut ker.. Hehe!


Kedai takda la solek sangat tapi simple, kemas dan bersih sangat! Fully aircon... bukan makan tepi jalan yerr...


Dari sudut lain... Baju kaler orange tu tuan empunya restoran. Sangat peramah dan ambil berat dengan pelanggan.


Sesapa nak pegi, leh datang ke alamat ni kat BBU berdekatan dengan AKU BEKAM. Hampir berdekatan dengan kawasan MYDIN


Ni bungaaaa... Sebut bebetul! Bungaaaaaaaaaa!! Bunga apa ni?? Aku tatau.. Aku tau bunga rose jaaa.. kihkihkih!


Aku order Apple Juice. Dah lama aku tak minom apple juice sebab slalu order air laici. Aku hantu air laici!


King aku plak order Orange Juice. Sangat² la sedap orange juice ni.... Manis lemak. Erkkk?? Lemakk?? Hehehe!



Sambil tunggu order... order French Fries. Kira makanan sampingan la tu...


Mayo dan Thausand Island


Yeahhh!! Order dah sampaiiii... Beef Steak Rib Eye. Memang sedap cuma salad agak kureng skit sebab salad sayur tu lebih kurang salad kat KFC.


Ni ja termampu aku habiskan... huhuhuhu! Tak dapat nak habiskan French Fries tu sebab dah kenyang terbongkang!


Aku sempat beli kacang ni dan limpa 2 kilo kat daging segar tu untuk bawak balik rumah.

Pas jer makan kat Kedai Daging Segar tu, kitaorang singgah beli ikan kat KIP Mart tapi masa aku kat KIP Mart perot aku dah mulas semacam. Nak terberak la pulokk!! Sampai ja rumah aku terus membuang hajat terpendam. Legaaa rasanya....

Lepas tu aku pon rehat², landing² atas katil sambil tengok citer Transpoter 3. Sesambil tengok muvi sambil kunyah² kacang macadamia yang aku beli. Tu pon dah tinggal separuh sebab dah belasah makan kat kereta tadik. Makin lama kepala aku rasa berat semacam dan pusing. Perot plak mulas macam. Aku pon relak ja la. Terasa paler aku makin pening tahap gaban plakkk dan terasa nak muntahhhhh!! Macam terasa makanan yang aku makan tadik dah naik kat anak tekak ni hah! Aku dah tak tahan terus gi toilet muntah. Perghhh!! Banyak siot keluar benda yang aku makan tadik. Habis beef steak rega rm25 yang aku makan tadik keluar. Haha! Adoiii!! Penin gila tak tahan. Bukan skali muntah tapi dah 2 kali. Perot memulas ajer dan proottt prrooott jek manjang. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Takkan aku keracunan kot!! Adoiii!! Baru 1st time pegi dah jadik camni.

King aku pon sama cam aku cuma dia tak la muntah. Mulas perot dan pening jek! Heran jugak ni, orang lain selalu pegi tak plak camni. Jadik jangan kata aku pregnen plak! King aku pon dapat pening cam aku takkan pregnen gak kot! Kakakakakaka... Arghh!! Tengah tak larat dah sekarang ni. Lemah tenaga zahir dan batin. Jadik aku nak masuk tido sebab sok terpaksa gi Muar awal pagi. Niteeee....

Labels: ,

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:20 PM
7 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter