ღ Memories to Remember ღ: Cerita Di Singapore Semalam

Monday, February 2, 2009

Cerita Di Singapore Semalam

Semalam aku, king aku dan kawan king aku gi Singapore sebenarnya datang untuk berjumpa dengan klien yang dah buat appointment dan seterusnya melawat anak makcik kat Singapore tapi disebabkan tetiba mak makcik (nenek) tak sihat terpaksa dibawa ke hospital. King aku terus batalkan suma appointment dan utamakan hal nenek. Pakcik plak kursus dan kereta ditinggalkan, jadik makcik aku mintak king aku bawakkan keta gi hospital. Jadik aku dan sorang lagik anak makcik (arif) terpaksa ditinggalkan sebab keta tak muattt!!

Jadik arif ajak aku gi Hospital Kandang Kerbau atau dikenali Hospital KK dengan menaiki MRT jer. Nasib baik ler aku kena tinggal ngan si Arif ni sebab dia boleh tahan bercakap jugak berbanding abangnya yang pendiam tu sebab aku ni jenis tengok orang jugak kalo nak bawak chit chat.

Kat Singapore, hospital untuk orang tetua ngan kanak² bukan hospital dan bangunan yang sama. Aku terlupa la pulak nak gambar Hospital Kandang Kerbau tu. Rupa hospital tu bukan seperti kandang kerbau tauuu!! Hehe! Hospital kerajaan Singapore jauh lebih baik dari hospital swasta kat Malaysia. Terpaksa bandingkan dengan hospital swasta sebab kalo bandingkan dengan hospital kerajaan Malaysia macam langit dengan bumi! Tu belom tengok hospital swasta Singapore, ntah² dah macam HOTEL!! Haha!

Lepas jek jumpa king kat Hospital KK dan pakcik plak baru habis kursus ajak gi masjid kejab dan seterusnya gi makan petang sebab aku dah kebulur!!! Hehe!



Ni Masjid Sultan Singapore





Ni plak kedai² cenderahati depan masjid.




Pastu kitaorang gi carik kedai makan...


Banyak kedai makan melayu dah tutup.


Sorry kedai dah tutupppppppp!! Balik²!! Hehe!


Sampai umah lepas maghrib, nasib baik tak ramai orang kat kastam Singapore hari ni. Walau macam mana pon aku tetap rasa penattt sebab aku la paling travel sebab turun naik MRT dan BUS. Sampai hati king aku tinggalkan queen dia ni naik MRT dan BUS sensorang. Hahaha!


*Update*

Message offline YM

Kak Hana Lagik Sengal: jiya kamben! kentut bucuk bacin!

Ada ker patut kak Hana kata aku kentut bucuk bacin?? Ada ka patut??

Patut tak??

Berpatutan??

Elloooo... eskiusmeee... meh datang com dulu baru tauuu!! Wakakakaka!!!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:11 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter