ღ Memories to Remember ღ: Layan Anak Kucing

Saturday, January 24, 2009

Layan Anak Kucing

Lepas jek masak Lauk pauk tuk tengah hari dan buat kuih Racun Nyamuk, aku gi layan anak² kucin kat luar. Dorang ni malam kat lam kandang, siang baru aku lepaskan. Tu pon kalo aku tak sebok sangat. Yela.. Sebelum dorang ni terlepas dari kandang, aku kena la cebokkkan bontot dorang ni, pastu basuh kaki lagik. Baru la leh lepas masuk lam rumah. Pastu aku kena bersihkan kandang plak. Kena sediakan tanah pat dorang berak kencing dan makanan minuman mesti cukup. Hehe!

Bila aku nampak si DG ni, aku terus gi dekat dia... Nampak jek aku terus mengiau. Tengok la tu...


Kena salam ciom tangan lu... kihkihkih!

Si DG dah nampak si Gemuk ngah main²



Ni la si Gemukkkk!! Akhirnya dia tengok kamera jugak... Kalo idak, jenuh aku nak gambar si Gemuk ni. Suma gambar duk tayang belakang ja.

Ni anak kucing ka anak beruang?? Akekekeke!



Gemuk² pon kuat jugak melompat tu


Aku layan jer dorang ngah main ni... Nak join tak leh, kang penyek aku kejakan anak kucing ni plak. hehe

Aksi si DG nak terkam si Gemuk.


Geget! Geget!


Lahaii.. kurusnya si DG ni... Cam tuannyer jugak kurus.. Kihkihkih!


Yeahhh!! Fighting!!


Say Cheeseeee... Nak tau kat mana aku sebenarnya masa ni??


Aku tengah duk mencangkung bawah ampaian... kihkihkih! sambil tunggu kain siap basuh kat mesin basuh tu, aku layan anak kucing dulu.



Ni ampaian korang tak jumpa kat memana selain kat umah aku jek. Ni Ampaian klasik homemade punya. Kihkihkih! Nak tengok full body ampaian umah aku meh datang umah. Jangan lupa bawak kamera yekk.. kahkahkah!


Labels:

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 7:25 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter